« A Ρ Χ Ι Κ Η - Σ Ε Λ Ι Δ Α | Ο.Τ.Ε.: Πωλείται όπως είναι, επιπλωμένος » | Pastiche III – RARESTEAK: Αυτή η βλακεία των ρατσι... » | Η ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ του/της ... » | Στο Σαντιάγκο, στης σφαγής τα χρόνια » | Eις μνήμην: Η σιωπή και οι κραυγές θα είναι το τέλ... » | Online betting: Πού θα πάει ο Πινοσέτ; » | Pastiche ΙI - ΝΕWMANIFESTO: Σας αρέσουν τα παραμύθ... » | Φρουτοφιλοσοφία para principiantes » | Μanifesto, ευχαριστώ που με απάλλαξες από έναν κόπο » | WOULD YOU? » 

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 15, 2006 

Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ πώς ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΕ, 1: ----------> στον raresteak

Κύριε Ροθ, όσα αναφέρατε περί βλακείας τα κατανόησα απολύτως, ειδικά μετά την παρέμβαση της πολυγραφότατης Ροδιάς όπως την κατέθεσε στα σχόλια του σχετικού σεμιναρίου σας. Δεν κατάλαβα, όμως, πώς καταδεικνύεται ο ρατσισμός μέσα σε αυτό το ποστ του raresteak. Θα θέλατε να μου απαντήσετε ουρλιάζοντας ψιθυριστά;

Αναγνωρίζοντας την ανεπάρκειά μου στην σωστή ανάγνωση κειμένων, θα με βοηθούσατε πολύ να κατανοήσω κάποιες έννοιες για τις οποίες, εγώ και άλλοι 24 linkbloggers, έχουμε πολύ περιορισμένη αντίληψη.

Με εκτίμηση

Κυδωνιά Τρικλοποδιά
μία αναγνωστικά ανεπαρκής linkblogger


= = = = = = =

Στο πλαίσιο των σεμιναρίων παστίς, και μετά την ανακοίνωση του Φίλιπ Ροθ ότι θα παραμείνει στη χώρα μας επειδή ενθουσιάστηκε με την φιλοξενία και την λαϊκή σοφία μας, ο Οbserver δέχθηκε πολλές έγγραφες ερωτήσεις τις οποίες και υπέβαλε προς απάντηση στον συγγραφέα. Στην ερώτηση της Κυδωνιάς Τρικλοποδιάς ο Φίλιπ Ροθ απαντά:

Αγαπητή κυρία Τρικλοποδιά,

Όπως πρέπει να έχετε διαβάσει στα περιοδικά διαφόρων Μορφωτικών Ιδρυμάτων (Κωστόπουλου, Λαμπράκη κ.λπ) οι φυλές δεν είναι αυτές που νομίζαμε μέχρι χθες (άντε προχθές). Κάθε ομάδα ανθρώπων με κοινά χαρακτηριστικά είναι φυλή - (για περισσότερες λεπτομέρειες σας παραπέμπω στις εκδόσεις των παραπάνω ιδρυμάτων: κλακ, κλικ, free, mind free, νίτρο, βλίτο, κ.λπ.).

Οι υπέρβαροι, οι λιπόσαρκοι, οι ""αμόρφωτοι"" οι ""μορφωμένοι"", οι φαλακροί, οι μαλλιάδες, οι διοπτροφόροι, οι "ανοιχτομάτηδες", οι γιάπις, οι ταμίες, είναι φυλές που μεταξύ τους – και ανά δύο με την σειρά που τους αναφέρω - έχουν διαφορετικά εξωτερικά χαρακτηριστικά. Και επειδή οι ρατσιστές αισθάνονται ότι η δική τους φυλή είναι ανώτερη στρέφονται, με διαφόρους τρόπους, εναντίον αυτών που νομίζουν ότι έχουν μικρότερη αξία λόγω αυτών των εξωτερικών χαρακτηριστικών. Οι "κορμάρες" κατά των υπέρβαρων, οι μαλλιάδες κατά των "γλόμπων", οι γυμνόφθαλμοι κατά των "γυαλάκηδων", οι (ταλαίπωροι) γιάπηδες κατά των εργατών και πάει λέγοντας. Όπως και οι "φορείς της γνώσης" στρέφονται κατά αυτών που έχουν (ή νομίζουν πως έχουν) λιγότερες.

Στην προκειμένη λοιπόν περίπτωση ο raresteak είναι ένα ακόμα ανατριχιαστικό παράδειγμα ρατσιστή.

Σε ό,τι αφορά στην αναγνωστική ανεπάρκειά σας, δεν πρέπει να ανησυχείτε, αφού άλλωστε έχετε την ικανότητα να την αναγνωρίζετε και την εντιμότητα να την ομολογείτε. Εκείνο που πρέπει να σας (και να μας) ανησυχεί σφόδρα, είναι το ότι αυτή η αδυναμία σας "αναδεικνύει" ως """αξιόλογα""" αναγνώσματα τέτοιου είδους βλαπτικά κείμενα.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να σας συμβουλεύσω να μην καταλογίζετε αναγνωστική ανεπάρκεια και στους υπόλοιπους 24 linkbloggers, διότι μπορεί να συντρέχουν άλλοι λόγοι που τους κάνουν να εγκρίνουν ένα τέτοιο κατάπτυστο ποστ που σερβίρεται με επικάλυψη εκφραστικής σοκολάτας ώστε να καλύπτεται η δυσοσμία των βασικών υλικών του. Speak for yourself, όπως λέμε εμείς εκεί. Μπορεί, π.χ., να τους ελκύει η οσμή του ιδρώτα του.

Ή να είναι ρατσιστές και οι ίδιοι, οπότε βρήκε ο ρατσιστής τη γενιά του και αναγάλλιασε η καρδιά του όπως το λέτε εσείς εδώ.

Ή ακόμα, να μην έχουν πολύ περιορισμένη αντίληψη για τις έννοιες αλλά απλώς να έχουν μαύρα μεσάνυχτα. Άλλωστε, όπως λένε, την ημέρα πολλοί εμίσησαν, τα μαύρα του μεσάνυχτα, ουδείς.




.

Artois_και_όποιος_άλλος, δεν αναρωτήθηκες μήπως το λάθος, ή αναγνωστική ανεπάρκεια, (ή αυτό που εννοείς ως λάθος) είναι δικό σου; Ο εγκέφαλος παίζει παράξενα παιχνίδια όσον αφορά την αντίληψη της πραγματικότητας, ένα μικρό δείγμα στο πρόσφατο post μου:
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΝΟΗΣΗΣ (μικρά αποσπάσματα-2)
και στο παλιότερο:
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΝΟΗΣΗΣ (μικρά αποσπάσματα-1)

..και.. ξεκόόόόόλλα! :-)
(ευχαριστώ πάντως για τη διαφήμιση)

Αrtois,
τα ποστ αυτά του ραρεστίκ είναι΄ότι πιο νοσηρό έχω διαβάσει ένα χρόνο στα μπλογκζ, μαζί με κάτι τελευταία της αγαπημένης σου ίσιδας για αίματα και του νονς με φόνους, σκιές και άλλα τρομακτικά.

Έχεις παρατηρήσει ότι η αρρώστια εκφράζεται συνήθως με τα ίδια υλικά; Σκατά, αίμα, τρόμο... μέχρι το ψυχαναγκαστικό σεξ...

Δεν σε τρομάζει όλη αυτή η ασχημονούσα παρέα;
Εμάνα ναι. Μην ασχολείσαι.

Όχι Μantalena, δεν με τρομάζει.

Mε αηδιάζει μόνο, κα για να αποφύγω το ξερατό, "ξερνάω" στο μπλογκ μου διάφορα ποστς. Τα οποία σαφώς δεν έχουν στόχο αυτές τις νοσηρές περσόνες.

Αυτές είναι απλώς η αφορμή για να σημειώσω κι εγώ κάποιες σκέψεις μου. Ή καλύτερα μου χρησιμεύουν ως παραδείγματα.

Στο μεταξύ, έχω να διαβάσω νονς πολύ καιρό, από τότε που ασχολήθηκα τελευταία φορά μ' αυτόν. Για την ίσις δεν είχα καταλάβει ότι γράφει ακόμα, γιατί δεν έτυχε να την δω στο μόνιτορ.

Με τσιγκλάς τώρα...

Βλέπω ότι σας νευριάζει το κόλλημά μου Ροδιά. Ηρεμείστε παρακαλώ. Και δεχθείτε ότι το κόλλημά μου είναι ευγενές. Ο ρατσισμός με ενοχλεί σε όλες τις εκφάνσεις του.

Mείνετε ήσυχη, πάντως. Μόλις τελειώσω το αφιέρωμα στον ρατσισμό, θα ξεκολλήσω και θα κολλήσω με τον σεξισμό. Αν έχετε αντίρρηση να με ενημερώσετε.

Στο μεταξύ, ελπίζω να ξεκολλήσετε κι εσείς από την ιδέα ότι είστε ποιήτρια.

Η "ασχημονούσα παρέα" που ανέφερε η Μantalena, και η πρότασή σας να διαβάσω το ποστ σας "Η κοινωνία της νόησης" μου έφερε στο νού το βιβλίο του Φίσερ "Η συμμορία της διανόησης".

Mη μου πείτε ότι νομίζετε πως διανοείσθε κιόλας! Εσείς, ο ραρεστικ και όσοι εγκρίνετε τέτοιες μπούρδες σαν το "μάνγκο το μπραζιλέρο".

Και σας παρακαλώ, Ροδιά, να πάρετε τα linkblogs σας από τα ποστς μου και να τα βάλετε εκεί που ξέρετε.

Στα μέλη της "συμμορίας της διανόησης", σ' αυτούς που εννοείτε και σας εννοούν.

Δημοσίευση σχολίου

artois Image Hosted by ImageShack.us
"artois" - ράτσα ενός κυνηγετικού, χαριτωμένου σκύλου - είναι η συλλογική περσόνα κάποιων ανθρώπων, που συναντήθηκαν στο διαδίκτυο και διαπίστωσαν ότι πάσχουν από την ίδια "ασθένεια": είναι αλλεργικοί στους πάσης φύσεως "δηθενατζήδες". Τέρμα τα ντεμέκ είτε πρόκειται για δήθεν πολιτικούς σωτήρες, δήθεν δημοσιογράφους, δήθεν σκεπτόμενους, δήθεν αριστερούς, δήθεν ανιδιοτελείς, δήθεν σοβαρούς, δήθεν προοδευτικούς... Aπό τις 13.12.2010, νέο μέλος: artois 4, o λαϊκιστής. Aπό 11/11/11 νέος μεταβατικός αρθΡογράφος ο "Αρτουά ο παλιός" - με συγκεκριμένη διάρκεια, μέχρι 12/12/12 που θα "συνοδεύσει" τον μάταιο κόσμο στο τέλος του [επιτέλους!]

. .

Θεματα

  • ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ
  • On AIDS
  • ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ και ΜΝΗΜΗΣ
  • TO MIKΡΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΟΒSERVER
  • ΤA ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ
  • ΤΣΙΓΑΡΑ ΤΕΛΟΣ!

    . .

    Aλλα

  • ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑ ΜΕΣΩ ΨΕΥΔΟΪΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΣΑΣ ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ
  • ΠΑΡΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
  • O ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ
  • H MAΡΙΑΝΝΑ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ
  • H AΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΝΤΙΒΑΝΙ
  • ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΙΛΟΤΙΜΟ
  • ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ
  • ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΦΥΛΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ
  • . .

    o artois o 4oς προτεινει (boo to alternative douchebags!)

  • MΠPAΦ : Mikeius vs. Alt-Bags (part 1)
  • MΠPAΦ : Mikeius vs. Alt-Bags (part 2)
  • MΠPAΦ : Mikeius vs. Alt-Bags (part 3)
  • LINKS:

    EKΔΟΤΙΚΑ ΝΕΑ: Απο 1ης Μαρτιου, η νεα υπερπολυτελης εκδοση της "Αυτομπλογκο- γραφιας μου". Δερματοδετη με 5 υπεροχα αυθεντικα σβαροφσκι στη θεση των ομικρον. ......... κλικ εδω για περισσότερα

    ........Image Hosted by ImageShack.us

    -

    ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΧΡΕΙΟ: _____ MIA ΦΙΛΟΔΟΞΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΟΒSERVER

    Για τις δυσκολες ωρες σας: TA ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ακομα μια φιλοδοξη προσπαθεια του Οbserver

    Powered by Blogger
    and Blogger Templates
    Image and video hosting by TinyPic