« A Ρ Χ Ι Κ Η - Σ Ε Λ Ι Δ Α | Επαγγελματίες χειριστές » | Για την μουσική επένδυση των blogs σας, επί τω "Α... » | Joseph Haydn: Η συμφωνία του αποχαιρετισμού - Μια ... » | Ο ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟΣ ΜΠΟΝΑΜΑΣ ΤΟΥ ΟBSERVER » | Aspen: Ένα ανθοΐαμα για την μανία καταδίωξης των ... » | Mimulus: Ένα ανθοΐαμα για τους φόβους του ΚΑΘΗΜΕΡΙ... » | Ο Αυτοπροσδιορισμός μέσω Ιnternet » | THE BEST OF 2006 * * Ανθολόγιον καταχωρήσεων και σ... » | Ένα gay γεύμα για τον Αθήναιο » | "Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ GAY ΜΟΥΣΑΚΑ " » 

Παρασκευή, Ιανουαρίου 05, 2007 

Στέλιος Κούλογλου και Ομοφυλοφοβία: «Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ»

Σεπτέμβρης του 2005, στην Κρήτη.
Σε εκδήλωση της Αναπτυξιακής του νομού Χανίων.
Προβολή του ντοκυμανταίρ του Κούλογλου "Ο Πολιτισμός που σκοτώνει"

Ώρα 10, χθες το βράδυ στην ΕΤ 1.
Στο "ρεπορτάζ χωρίς σύνορα" ο "πολιτισμός" του, σκοτώνει.

Ο ""αντιρατσιστής"" Κούλογλου, ακούει προσεκτικά τον καλεσμένο του:

...μα ο αμερικανικός στρατός αντιμετωπίζει δυσκολίες στη στελέχωσή του. Δεν είδατε τι αναγκάζεται να παίρνει επειδή δεν βρίσκει πια πρόθυμους; Χοντρούς, εγκληματίες... μέχρι ομοφυλόφιλους και λεσβίες.

Και ο ""καλός"" αυτός δημοσιογράφος, αντί να το έχει κόψει από το μοντάζ όχι μόνον το άφησε να περάσει χωρίς να αντιδράσει, αλλά το επέλεξε ως κλείσιμο της συνομιλίας που είχε με τους δύο καλεσμένους του, ώστε να είναι η τελευταία εντύπωση.

"Ρεπορτάζ χωρίς να σαλέψει ούτε τα τσίνορα" ως ελάχιστη εκδήλωση δυσαρέσκειας.

Εντάξει... Πάει καιρός που βγήκαμε από τον θάλαμο εντατικής παραπλάνησης και τώρα πια γνωρίζουμε ότι οι μάσκες του προοδευτισμού και του πολιτισμού είναι εύθραυστες. Σαν τσόφλια αυγών. Ως εκ τούτου δεν έχουμε ιδιαίτερες απαιτήσεις από τους διάφορους ...κουκούλογλου.

Αλλά ούτε ο ελάχιστος κοινός νους δεν κρύβεται κάτω από τις μάσκες του ώστε να σκεφτεί ότι το μισθό που του πληρώνει η ΕΤ, του τον καταβάλλουν και οι ομοφυλόφιλοι πολίτες αυτής της χώρας; Και ότι αν σταματήσουν να τον πληρώνουν, το κασέ του θα πέσει;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΑ

Θα αντιδράσουν άραγε οι ομοφυλοφιλικές οργανώσεις ή θα τον καλέσουν ως ομιλητή σε κάποια από τις εκδηλώσεις τους για "τις κοινωνικές διακρίσεις, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία";

To Πανεπιστήμιο Αιγαίου πάντως του δίνει πρόθυμα βήμα ώστε να μιλήσει για ...δεοντολογία. Και μάλιστα ένα τμήμα του που φέρει την διάκριση "Πολιτισμικό".

Ούστ τέτοιος "πολιτισμός".





.

Νομίζω ότι είσαι άδικος.
Ο Κούλογλου ποτέ δεν σχολιάζει, με οποιοδήποτε τρόπο αυτά που λένε οι ομιλητές του. Παραθέτει μόνο τα στοιχεία που έχει, όσο σκληρά και εάν είναι - και αυτό τον κάνει να διαφέρει και από τους υπόλοιπους δημοσιογράφους - και αφήνει τον κόσμο να κρίνει.
Αυτό που θα έπρεπε να σε απασχολήσει είναι αυτά καθέ αυτά τα λόγια του αντιπροσώπου του αμερικάνικου στρατού. Με το να τα κόψει ο Κούλογλου δεν παύουν να ισχύουν.
Αλλου λοιπόν θα έπρεπε να στρέψεις το "μένος" σου και όχι στον "αγγελιοφόρο".

Νομίζω ότι είσαι βιαστικός/ή και απρόσεκτος/η.

Πού ακριβώς διάβασες ότι ήταν "λόγια αντιπροσώπου του αμερικανικού στρατού";

Έλλην καλεσμένος του ήταν και μιλούσαν face to face στο στούντιο.

Λοιπόν τι λες; Τον αδίκησα τον κύριο;

Και εγώ το είδα.Θα έπρεπε να το είχε κόψει γιατί ήτανε πολύ χοντρό αυτό που ειπώθηκε.

Ναι, βρε Αρτουά, αλλά επιλέγοντας (αν δεν πρόκειται για αστοχία) να αφήσει τις παρλαπίπες του καλεσμένου του, δεν πετυχαίνει έτσι να τον εκθέσει στον κόσμο;
Δε νομίζω οτι ο Κούλογλου έχει ανάγκη να γίνει αρεστός στους διαστημόβλαχους φαλλοκράτες και τους χρυσαυγίτες...
Κι εγώ νομίζω ότι είσαι αυστηρός.

Να διευκρινίσω βέβαια ότι ΔΕΝ το είδα... Ίσως αν το είχα δει, να είχα εισπράξει την ίδια προσβολή που νιώσατε κι εσείς...
Οπότε, pls, εκλάβετε το παραπάνω comment μου απλώς σαν επιφύλαξη...

καλημέρα

Μανταλένα, το κακό μ' εμένα είναι ότι δεν υπερβάλλω ποτέ.

Για ξαναπάρ'το άλλη μία.

Μιλάμε στα σχόλιά σου και λέει κάποιος:

"δεν μπορούν πια να φτιάξουν μια συντροφιά της προκοπής για να κουβεντιάσουν και αναγκάζονται να δέχονται μέχρι και τον Αρτουά"

Δεν θα αντιδρούσες;

(μη μου πεις όχι - θα το πάρω βαριά!)

Μη το παιδεύετε άλλο ρε παιδιά.Αφού και σε μένα που μου αρέσει ο Κούλογλου μου έκατσε πολύ άσχημα αυτό.

Κρίμα.

Και ποιος σου είπε οτι γενικως οι άνθρωποι αντιδρούν για ο,τιδήποτε; Μόνο αμα τους φέρεις κάτι κάτω από τη μυτη θα αντιδράσουν και αυτό γιατι ενοχλήθηκε η δική τους μυτη. Παει καιρός που εχω πάψει να πιστεύω πως γενικώς μπορεί να υπάρξει αντίδραση πριν το σύμπτωμα. Μετά το σύμπτωμα ίσως.

Νομίζω ότι ήταν προς τιμήν του Κούλογλου που δεν το έκοψε. Άκου εκεί να το κόψει!

Όσο για το αν έπρεπε να το σχολιάσει ή όχι: νομίζω ότι το καλύτερο απ όλα είναι να το σχολιάσει ο καθένας μόνος του, και να βγάλει τα συμπεράσματά του. Ο ρόλος του δημοσιογράφου δεν είναι να ηθικολογεί, αλλά να ενημερώνει.

Τα σχόλια χαρακτηρίζουν το σχολιαστή, όπως ακριβώς αυτό εδώ το σχόλιο την περσόνα "Ροδια", όπως το ποστ αυτό την περσόνα "Αρτουα", κλπ, οπότε δε βλέπω σε ποιο σημείο αγγίζει το δημοσιογράφο το σχόλιο που αναφέρεις. Ισα ίσα, του βγάζω το καπέλο επειδή με σέβεται ως θεατή και δεν ασκεί λογοκρισία στα λεγόμενα, με έχει δλδ ικανή να βγάλω μόνη τα συμπεράσματά μου για τον καλεσμένο του. Πήξαμε από πατερναλιστές πια!:-ΡΡ
..κρα κάνουμε να δούμε κάτι που αγγιζει την όποια "αλήθεια"..
(εκτός εκείνης τύπου λαμπιροτατιανέ)

Ρεγγίνα έτσι είναι, όπως ακριβώς γράφεις, αλλά "ο αρτουά", είναι από τους άλλους.

...τους αντιδραστικούς.

Μαύρε γάτε, βλέπω ότι εκτιμάς όσους δεν "κόβουν" ή δεν αντιδρούν σε ό,τι δεν ενοχλεί εσένα, αλλά εκτιμάς το ίδιο και όσους κόβουν αβέρτα κουβέρτα και αγωνιάς πότε θα "πιεις μαζί τους κρασάκι".

Όταν αποφασίσεις τι είναι εκτιμητέο και τι όχι, ενημέρωσέ μας.

Επίσης, επειδή σε βλέπω και λίγο μπερδεμένο με τις λέξεις, "αντιδρώ (στις ασχήμιες)" δεν σημαίνει "ηθικολογώ". Αν δεν με πιστεύεις δες το λεξικό.

Όσο για το τι είναι καλύτερο, μόλις αυτοδιαψεύστηκες. Δεν το "σχολίασες μόνος σου". Αισθάνθηκες την ανάγκη να υπερασπιστείς τον Κούλογλου, αντιδρώντας σ' αυτό που είπα εγώ.

Ροδιά, γράφω κάπου ότι δεν κρίνεται ο καθένας ανάλογα με τις πράξεις του;

Αλλά υποστηρίζω ότι κρίνεται επίσης και από τις "μη πράξεις" του. Νόμιζα ότι οι "ευαισθησίες" του πάνε παραπέρα. Και αν εσύ νομίζεις ότι ο κάθε δημοσιογράφος που συνομιλεί στις εκπομπές του με άλλους είναι απλή γλάστρα, τότε προς τι η παρουσία του στο στούντιο;

Ας αφήσει τον κάθε παπάρα να λέει μόνος του ό,τι θέλει κι αυτός ας πάει κάπου αλλού μπας και κάνει κάτι χρησιμότερο από την σιωπηλή παρουσία του.

Κι επειδή κι εσύ είσαι λίγο μπερδεμένη με τις έννοιες, "πατερναλιστική πολιτική" είναι αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ που κάνει ο κούλογλου: Υπό το πρόσχημα της μη αντίδρασης στις ασχήμιες των ΚΑΛΕΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ, ασκεί πολιτική με στόχο να περάσει κάποιες απόψεις που τον εξυπηρετούν στους πολίτες. Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό, έχεις αρκετό δρόμο ακόμα μέχρι να αποκτήσεις σαφή αντίληψη των όσων μας επιβάλλουν με την ανοχή μας.

Τέλος, και η δική σου παρέμβαση ενισχύει την άποψή μου. Αντέδρασες σε κάτι που θεώρησες λάθος, δεν θέλεις να περάσει η άποψη ότι ο κούλογλου είναι έτσι όπως τον χαρακτήρισα.

Ε, αυτό είπα κι εγώ. Ότι όφειλε να αντιδράσει στις λάθος απόψεις που περνάνε διάφοροι από το βήμα που τους δίνει.

Αν δεν το κάνει, μου δίνει κάθε δικαίωμα να συμπεράνω ή ότι συντάσσεται με ρατσιστικέε απόψεις ή ότι είναι βλάξ και δεν καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω του. Σε κάθε περίπτωση είναι ακατάλληλος για την δουλειά που κάνει.

Και επειδή εγώ τον πληρώνω γι αυτή τη δουλειά, έχω δικαίωμα και να τον κρίνω και να ζητώ "πίσω τα λεφτά μου".

Αλίμονο αν κόβαμε ό,τι ενοχλεί τον καθένα. Αλίμονο.

¨Οσο για τα κρασάκια, τί έκοψαν που δεν έπρεπε;

Μαύρε Γάτε, αλίμονο ιντίντ και καλωσήλθες στην πραγματικότητα. Δηλαδή έχεις την εντύπωση ότι τα μίντια δεν είναι κομμένα και ραμμένα στο πατρόν πολύ συγκεκριμένων αντιλήψεων, ηθικής, ιδεολογίας και αισθητικής; Δεν προβάλλουν συστηματικά έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο σκέψης (επιγραμματικά: την απουσία σκέψης και έλλογης συζήτησης) και κόβουν ό,τι δεν ταιριάζει σε αυτόν; Με διαφοροποιήσεις βέβαια, που παρέχουν και το άλλοθι του κυριλέ και της ποιότητας- αλλά ακόμα και εκεί οι διαχωριστικές γραμμές είναι πολύ καλά χαραγμένες. Πόσους χοντρούς, άσχημους, ηλικιωμένους βλέπεις στα περιοδικά; Πόσους τρανσέξουαλ; Πόσους ομοφυλόφιλους και λεσβίες που δεν κρύβονται ή δεν αντιμετωπίζονται ως γραφικοί; Εξαιρετικά όψιμο και υποκριτικό το ενδιαφέρον σου λοιπόν για την ενημέρωση - ειδικά όταν φαίνεται να θεωρείς ενημέρωση την απαξίωση των μειονοτήτων.

Αλλά αυτό δεν είναι ενημέρωση. Για την ακρίβεια, οι συνθήκες που έχει υπογράψει η Ελλάδα υποχρεώνουν τα μίντια, και πάντως τα κρατικά μίντια, να σέβονται και να μην απαξιώνουν τις μειονότητες (εθνικές, θρησκευτικές, σεξουαλικές, πολιτισμικές, whatever). Στη δημοκρατία ο δημόσιος λόγος, δηλαδή η ενημέρωση, προϋποθέτει αυτό το σεβασμό. Επομένως η αποστασιοποίηση του Κούλογλου όχι μόνο δεν θα ήταν ηθικολογική, αλλά ήταν επιβεβλημένη από το ρόλο του ως φορέα ενημέρωσης της κρατικής τηλεόρασης.

Τούτων λεχθέντων, Αρτουά, θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι, αντίθετα με σένα, εγώ νομίζω ότι φορές φορές είσαι υπερβολικός. Αν η συγκεκριμένη εκπομπή του Κούλογλου ήταν όπως την περιγράφεις, όντως ο Κούλογλου έκανε φάουλ. Και όντως ένα φάουλ συνήθως δεν είναι μόνο του - δείχνει ότι, αν μη τι άλλο, υπάρχουν οι αντικειμενικές συνθήκες και για άλλα φάουλ, προηγούμενα ή επόμενα. Νομίζω όμως ότι θα ήταν υπερβολικό να απαξιώσουμε συνολικά τον Κούλογλου, στο μέτρο που το επιχειρείς, από αυτό το φάουλ. Νομίζω ότι έχει δώσει δείγματα γραφής σεβασμού των μειονοτήτων και δημοκρατικής ενημέρωσης. Κίτρινη κάρτα λοιπόν - όχι κόκκινη.

"Φορές φορές", ασαφώς και αδιευκρινήστως, δεν μου λέει κάτι.

Γενικώς δεν υπερβάλλω ποτέ και ειδικώς, σε ό,τι αφορά σ' αυτό το ποστ, επίσης δεν υπερβάλλω.

Ύστερα, όταν παίζω παιχνίδι παίζω τίμια, αλλά όταν διαπιστώσω ότι ο άλλος κάνει φάουλ, τότε θα κάνω κι εγώ.

Μέχρι λοιπόν να επανορθώσει ο Κούλογλου, νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να παίζω με τους ίδιους κανόνες. Nα είστε βέβαιος ότι μόλις το κάνει θα "επανορθώσω".

"Τούτων λεχθέντων" Anonymous, επιτρέψτε μου να πω κι εγώ ότι "φορές φορές" ο σεβασμός κάποιων "κούλογλου" σε κάποιες μειονότητες είναι τόσο επιλεκτικός που με κάνει να σκέπτομαι ότι πιθανόν είναι εργολαβικός - και ας μην αναλύσω περισσότερο τη σκέψη μου, νομίζω ότι αντιλαμβάνεσθε.

Οπότε διατηρώ μεγάλες επιφυλάξεις γι αυτούς και τις προθέσεις τους. Να είστε βέβαιος ότι της επίδοσης της κόκκινης κάρτας μου στον συγκεκριμένο, έχουν προηγηθεί οι απαραίτητες κίτρινες. Επειδή δεν δίνω ποτέ σημασία στην επιφάνεια, διαβάζω και τα άρρητα και τα υπόρρητα και εξάγω τα συμπεράσματά μου. Και αυτό δεν ήταν το πρώτο φάουλ του "καλού" δημοσιογράφου.

Και τέλος, παρακαλώ εξηγείστε μου αν θέλετε. Αφού βλέπω ότι συμφωνείτε με την ουσία του ποστ, εννοείτε ότι εγώ θα έπρεπε να είμαι ευγενής μπροστά σε τέτοια αθλιότητα; Να υποθέσω ότι πρόκειται περί επαγγελματικής ευθιξίας λόγω της "απαξίωσής" μου προς έναν κλάδο που, δυστυχώς, εκπροσωπείται στα μεγάλα μίντια ΚΑΙ από ανθρώπους που δεν τον τιμούν;


[ :-)αλήθεια... εγώ στις πόσες κίτρινες είμαι;
Καλή σας χρονιά!]

Mαύρος γάτος said:
Αλίμονο αν κόβαμε ό,τι ενοχλεί τον καθένα. Αλίμονο.
Οσο για τα κρασάκια, τί έκοψαν που δεν έπρεπε;



Μαύρε Γάτε, ξανακάνε μία προσπάθεια να διαβάσεις πιο προσεκτικά αυτό που έγραψα: ότι παρά την δηλωθείσα αγανάκτησή σου, εν τούτοις εκτιμάς άλλους που κόβουν ό,τι δεν τους αρέσει. Ένας από αυτούς τους ψαλιδοχέρηδες είναι και η μαντολατίνα που κόβει σχόλια.

Τώρα που το έμαθες θα πας να εκφράσεις και σ' αυτήν την ίδια αγανάκτηση: "Άκου εκεί να τα κόβεις!" ;

Ο Οbserver πάντως δεν κερνάει οινοπνευματώδη και καφέδες και είναι αναφυλακτικός στα διαδικτυακά γλειψίματα. Οπότε, εδώ, μπορούμε να είμαστε ευθείς και ανυπόκριτοι και να εκτονώνουμε ελεύθερα την καταπιεσμένη μας λίνκμπιντο.

Να σου διευκρινίσω κάτι, ε
Αυτά που έγραψα, ο τρόπος που σε παρουσίασα δλδ, δεν αφορά εσένα ακριβώς (μη το πάρεις πάνω σου, δεν είναι γλείψιμο) αλλά το φαινόμενο "περσόνα_Αρτουά" και έγινε τώρα που νιώθω σχετικά ελεύθερη από τα λινκμπιντέ!:-Ρ

..έτσι μούρχεται να σκαρώσω ένα μονιτοράκι σαν ένα χωριό στα κατσάβραχα.. εκεί θα μπορεί καθένας μας να γκρεμοτσακίζεται μόνος του..

:-) Καλή χρονιά είπαμε;

..και.. όσο κι αν επιμένεις να χαρακτηρίζεις ολόκληρο το δημοσιογράφο από μια λεπτομέρεια (δεν ειδα την εκπομπη, αρκούμαι σε ό,τι γράφεις) δε θα μπω στον πειρασμό να του κάνω... αφιέρωμα! Με ανησυχεί και μένα η έκταση που λαβαίνουν διάφορα "φαινόμενα" που επιδρούν στη συνείδηση των ανθρώπων, είμαι της γνώμης όμως ότι από τα κραυγαλέα κινδυνεύουμε να πνιγούμε. Από τη σοβαρή "συζήτηση" μεταξύ μανας_+_κόρης στο μετρό περί του ποιος "αστέρας" "τά'χει" με ποια μοντέλα κλπ κλπ και "τι λέει το ωροσκόπιο σήμερα"

Mακάρι να μπορέσεις να σκαρώσεις κάτι Ροδιά, γιατί εκτός από 6 μπλογκς που έχω στα αγαπημένα μου, δεν θα μπορώ να διαβάζω άλλα παρά μόνον τυχαία.

Χωρίς να έχω δει τα σχόλιά σου εδώ, σου έστειλα μια πρόταση της πρώτης μικρής, ως προσωρινή λύση μέχρι να βρεθεί ένας κοινός τόπος συνάντησης.

Για τα υπόλοιπα, πάντα τις λεπτομέρεις προσέχω και δεν το έχω μετανιώσει ακόμα.

καλή χρονιά

(διόρθωσε τον τίτλο του τραγουδιού. Από αφηρημάδα άφησα αυτόν του προηγούμενου)

Καμία "επαγγελματική ευθιξία", Artois, ούτε διάβασα το ποστ σας ως απαξιωτικό "ενός κλάδου". Ανησυχία μόνο, μήπως η υπερβολή διευκολύνει κάποιους καλοθελητές να απαξιώσουν την εύστοχη παρατήρησή σας για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Εσείς βέβαια λέτε ότι δεν υπερβάλλετε, και επικαλείστε προηγούμενα φάουλ "του 'καλού' δημοσιογράφου". Δεκτό το επιχείρημα, αν και θα προτιμούσα να είχατε αναφερθεί σ'αυτά τα φάουλ στο ίδιο το ποστ, ώστε να τεκμηριώσετε εξαρχής τον τόνο του κειμένου και την γενικευτική απαξίωση της συνολικής πορείας του συγκεκριμένου δημοσιογράφου. Και πάλι, όχι από "επαγγελματική ευθιξία", ούτε καν για να μην καούν και τα χλωρά μαζί με τα ξερά. Απλώς για να προστατεύσετε καλύτερα το επιχείρημά σας.

Για τον "εργολαβικό σεβασμό" των μειονοτήτων, μπορεί να αντιλαμβάνομαι, μπορεί και όχι. Επειδή όμως ο καθένας που διαβάζει μπορεί να αντιλαμβάνεται ό,τι θέλει και να μην συνεννοηθούμε ποτέ, καλό θα ήταν "να αναλύσετε περισσότερο τη σκέψη σας".

Το "φορές φορές υπερβολικός" που σας καταλόγισα το αποσύρω, λόγω αδυναμίας να το υποστηρίξω επί της παρούσης. Μην κάνω κι εγώ το ίδιο λάθος μ'αυτό που σας καταλογίζω.

Τέλος, κίτρινες κάρτες από μένα σχεδόν όσες και τα ποστ σας (πλην 2-3, αν θυμάμαι καλά). Αλλά συμψηφίζονται, διότι εκτός από τα μικροφάουλ, ξέρετε να κάνετε καλές ντρίμπλες και οι επιθέσεις σας έχουν τέχνη. Βλέπετε, εγώ δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι (συμπεριλαμβανομένων των μπλόγκερ) είναι άσπρο ή μαύρο. Και μ'ενδιαφέρει να χαρακτηρίζω συγκεκριμένες πράξεις παρά συνολικά ανθρώπους.

"Τούτων λεχθέντων", Αrtois, καλή χρονιά και σε σας. Αν κρίνω από την αρχή της, προβλέπεται αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα.

Μπορεί να έχετε δίκιο και η εκφρασμένη μου γενική "απαξίωση" περί του συγκεκριμένου να αποδυναμώνει αυτό που θα έπρεπε να αποτελεί το κέντρο βάρους του ποστ.

Αλλά ξέρετε τι συμβαίνει; Νομίζω ότι αυτοί που πρέπει να φοβόμαστε περισσότερο είναι όσοι με σοβαροφανή παρουσία περνούν με έντεχνα ύπουλο τρόπο τέτοιες απόψεις. Τους βρίσκω περισσότερο επικίνδυνους από αυτούς που δηλώνουν καθαρά τις όποιες ρατσιστικές τους αντιλήψεις. Από αυτούς ξέρουμε να φυλαγόμαστε - είναι πιο "έντιμοι" γιατί μας προειδοποιούν.

Γι αυτό ίσως τονίζω κάποια πράγματα περισσότερο από όσο χρειάζεται - είναι κάτι σαν σειρήνα συναγερμού, σαν φάρος: προσοχή ύφαλος. Ελπίζοντας ότι την επόμενη φορά που θα το ξανακάνουν θα φροντίσουμε να τον ακούσουμε με ενισχυτή στις κεραίες μας ώστε να μπορέσουμε να πιάσουμε τα "σήματα" που θα προσπαθήσουν να μας ξαναστείλουν.

Όσον αφορά στον χαρακτηρισμό πράξεων και όχι ανθρώπων, δεν έχω καταφέρει ακόμα να αποσυνδέσω τους ανθρώπους από τις πράξεις τους. Εκεί τουλάχιστον που δεν υπεισέρχεται συναισθηματικός παράγων. Και τους περισσότερους ανθρώπους των ΜΜΕ τους βλέπω κάπως σαν ...καρτούν. Αλλά δεν φταίω εγώ γι αυτό.

Τέλος, ομιλώντας περί εργολαβιών εννοώ τους πολιτικούς και δημοσιογράφους που αποτασσόνται μετα βδελυγμίας τον ρατσισμό κατά των μεταναστών ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι πρώτοι που κερδίζουν από την εκμετάλλευσή τους είναι, αντιστοίχως, κάποιοι από τους σπόνσορές τους και τα αφεντικά τους. Και παρ' όλα αυτά προτιμούν να καταγγέλουν τον ρατσισμό των ελλήνων "γενικώς" και τον ρατσισμό του απαίδευτου κτηματία ή χουλιγκάνου και κάνουν τα στραβά μάτια στα τεράστια κέρδη που αποκόμισαν κάποιοι "ειδικώς".

Γι αυτό και δεν αντιδρούν κατά του ρατσισμού προς τις ομάδες που δεν τους αποφέρουν κέρδη εν τη παλάμη. Όπως έκανε και ο Κούλογλου. Tι παραπάνω κέρδη να σου φέρουν οι ομοφυλόφιλοι. Αυτοί έτσι κι αλλιώς εξασκούν στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους. Στα δικαιώματα πάσχει το ισοζύγιο.

Εγώ στοιχηματίζω ότι θα αντιδρούσε αν η αποστροφή του καλεσμένου του αφορούσε σε μετανάστες.

Εσείς;

Δημοσίευση σχολίου

artois Image Hosted by ImageShack.us
"artois" - ράτσα ενός κυνηγετικού, χαριτωμένου σκύλου - είναι η συλλογική περσόνα κάποιων ανθρώπων, που συναντήθηκαν στο διαδίκτυο και διαπίστωσαν ότι πάσχουν από την ίδια "ασθένεια": είναι αλλεργικοί στους πάσης φύσεως "δηθενατζήδες". Τέρμα τα ντεμέκ είτε πρόκειται για δήθεν πολιτικούς σωτήρες, δήθεν δημοσιογράφους, δήθεν σκεπτόμενους, δήθεν αριστερούς, δήθεν ανιδιοτελείς, δήθεν σοβαρούς, δήθεν προοδευτικούς... Aπό τις 13.12.2010, νέο μέλος: artois 4, o λαϊκιστής. Aπό 11/11/11 νέος μεταβατικός αρθΡογράφος ο "Αρτουά ο παλιός" - με συγκεκριμένη διάρκεια, μέχρι 12/12/12 που θα "συνοδεύσει" τον μάταιο κόσμο στο τέλος του [επιτέλους!]

. .

Θεματα

  • ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ
  • On AIDS
  • ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ και ΜΝΗΜΗΣ
  • TO MIKΡΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΟΒSERVER
  • ΤA ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ
  • ΤΣΙΓΑΡΑ ΤΕΛΟΣ!

    . .

    Aλλα

  • ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑ ΜΕΣΩ ΨΕΥΔΟΪΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΣΑΣ ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ
  • ΠΑΡΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
  • O ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ
  • H MAΡΙΑΝΝΑ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ
  • H AΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΝΤΙΒΑΝΙ
  • ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΙΛΟΤΙΜΟ
  • ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ
  • ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΦΥΛΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ
  • . .

    o artois o 4oς προτεινει (boo to alternative douchebags!)

  • MΠPAΦ : Mikeius vs. Alt-Bags (part 1)
  • MΠPAΦ : Mikeius vs. Alt-Bags (part 2)
  • MΠPAΦ : Mikeius vs. Alt-Bags (part 3)
  • LINKS:

    EKΔΟΤΙΚΑ ΝΕΑ: Απο 1ης Μαρτιου, η νεα υπερπολυτελης εκδοση της "Αυτομπλογκο- γραφιας μου". Δερματοδετη με 5 υπεροχα αυθεντικα σβαροφσκι στη θεση των ομικρον. ......... κλικ εδω για περισσότερα

    ........Image Hosted by ImageShack.us

    -

    ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΧΡΕΙΟ: _____ MIA ΦΙΛΟΔΟΞΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΟΒSERVER

    Για τις δυσκολες ωρες σας: TA ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ακομα μια φιλοδοξη προσπαθεια του Οbserver

    Powered by Blogger
    and Blogger Templates
    Image and video hosting by TinyPic