« A Ρ Χ Ι Κ Η - Σ Ε Λ Ι Δ Α | 2ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΕΧΝΗΣ - ΑΠΟ ΜΠΛΟΓΚΕΡ: "She's got a t... » | 1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΕΧΝΗΣ - ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ Ο.Τ.Α. της ... » | ΙΔΙΟΣ ΑΠΑΡΑΛΛΑΧΤΟΣ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ » | ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ BLOG » | OI ANTΡΕΣ ΔΕΝ ΚΛΑΙΝΕ????? » | KOΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΤΙ ΟΜΟΡΦΑ ΠΟΥ ΚΛΑΙΣ! » | ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ (ψάξτε) » | Τι κάνουμε στο ίντερνετ » | Τα τραγούδια δεν λένε πάντα την αλήθεια. Οι άντρες... » | Η γυναίκα blogger » 

Πέμπτη, Μαΐου 11, 2006 

3ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΕΧΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ e-rooster: Κάποιο άγαλμα που είδα με συγκίνησε

Tα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, φαίνεται πως δεν συγκινούν μόνο αυτούς που οι πιτσιρικάδες αποκαλούν "ελληναράδες" αλλά και τους "αμερικαναράδες".

Image Hosted by ImageShack.us

Mα τώρα που με ζώσανε τα φίδια, με το
Φερτε μου ολους σας τους φτωχους και καταφρονεμενους του e-rooster, θα φορέσω τα αρχαία μου στολίδια και θα θυμηθώ την εποχή που η μάνα μου Ελλάς κουβαλούσε σκλάβους τα παιδιά της στην "φιλόξενη" αυτή χώρα. Τότε που κρατούσαν τους μετανάστες για εξετάσεις στη νήσο Έλλις και τους έστελναν πίσω αν συνέβαινε να είχαν χαλασμένο δόντι.
Μήπως και καταλάβουμε ότι δεν αρκούν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που γράφουν οι "φίλοι" μας οι Αμερικανοί στις βάσεις των αγαλμάτων τους και πάψουμε να είμαστε τόσο ευσυγκίνητοι με την "καλοσύνη των ξένων".

Κατά τα άλλα στην Ελλάδα χωράνε πολλοί. Ήδη πάνω από ένα εκατομμύριο ξένοι μετανάστες εργάζονται στη χώρα μας, δημιουργούνται και ενσωματώνονται και καλώς να ορίσουν κι άλλοι. Ως λαός, το έχουμε ήδη αποδείξει με την πατροπαράδοτη φιλοξενία μας που κι αυτή αμφισβητείται πια, στο ίδιο γνωστό πλαίσιο της εκστρατείας όσων έχουν συμφέροντα γι αυτό. Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την ανύπαρκτη μεταναστευτική πολιτική των κυβερνήσεων.

Λόγω αυτής της ανυπαρξίας, δυστυχώς, οι μετανάστες υπέστησαν την άγρια εκμετάλλευση των μεγαλοεργολάβων-εμπόρων λευκής σάρκας, με την ανοχή (και όχι μόνον) των κυβερνώντων για λόγους που είναι γνωστοί σε όλους και δεν χρειάζεται να τους επαναλάβω. Και από κοντά τα γνωστά πολιτικά και δημοσιογραφικά παπαγαλάκια που κάλυπταν (όχι χωρίς ανταλλάγματα υποθέτω) το εμπόριο λευκής σάρκας, στρέφοντας έντεχνα την προσοχή μας στις (πλαστές ή μη) διαμάχες των χουλιγκάνων και των λίγων ανεγκέφαλων ή θερμοκέφαλων. Με την αμέριστη βοήθεια όλων αυτών των παπαγάλων-μαϊντανών οι εργολάβοι έβγαλαν το χρήμα της αρκούδας, η ρετσινιά του ρατσιστή κόλλησε άδικα σε έναν ολόκληρο λαό και οι ανεγκέφαλοι μάσησαν κανονικά προς μεγάλη ικανοποίηση των γνωστών μεγαλοεργολάβων. Που πέρασαν, με τα φερέφωνά τους, αυτό που ήθελαν μέσα από τα κανάλια τους, τις κιτρινοφυλλάδες τους και τα τηλεοπτικά παράθυρα που φιλοξενούσαν τα παπαγαλάκια για ευνόητους λόγους.

Image Hosted by ImageShack.us

Παπαγάλε θέλεις μαϊντανό;

... "ελληναράδες" και "αμερικαναράδες" το ίδιο ψέμα πάντα κουβαλάν.

.

Χαχα, κάποιο άγαλμα που είδα με θυμήθηκε! Πέστα

" Ως λαός, το έχουμε ήδη αποδείξει με την πατροπαράδοτη φιλοξενία μας που κι αυτή αμφισβητείται πια,"

lol καλό και αυτό,... αλλά αυτό ακόμα καλύτερο...

"η ρετσινιά του ρατσιστή κόλλησε άδικα σε έναν ολόκληρο λαό"

Ώστε οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές ε; Άδικα... Για ρώτα την μαμά σου τι γνώμη έχει αν εσύ θα είχες την πρόθεση να παντρευτείς κοπέλα από την Αλβανία ή η αδερφή σου (αν έχεις) έναν νεαρό από την Τουρκία. Θα είναι περιπτωσάρα αν δεν ξινήσει. (μην το πεις όμως θεωρητικά, ως γεγονός να το παρουσιάσεις)

αλλά ακόμα καλύτερο είναι το συνωμοσιολογικό: "τα γνωστά πολιτικά και δημοσιογραφικά παπαγαλάκια που κάλυπταν (όχι χωρίς ανταλλάγματα υποθέτω)" :D karalol... τα παίρνουν από την πρεσβεία σωστά;

Χαίρομαι που σε έκανα να γελάσεις.

Αλλά δεν το ήξερα ότι όταν μιλάμε για ρατσισμό εννοούμε τις μανάδες που δεν θέλουν αλβανίδες νύφες. Οι μανάδες, επίσης, ούτε φτωχές ούτε άσχημες "νύφες" θέλουν. Να είσαι βέβαιος ότι αν επρόκειτο για όμορφη και πλούσια Αλβανίδα, η μαμά δεν θα είχε αντίρρηση. Άλλο φοβούνται οι μαμάδες που "ξινίζουν" τα μούτρα τους.

Επίσης, δεν προτίθεμαι να σου δώσω προσωπικές πληροφορίες για να σου αποδείξω οτιδήποτε.

Αλλά εσύ δημοσιογράφος είσαι και παρεξηγήθηκες ή πασόκ;

Ό,τι από τα δύο και να είσαι πάντως, αναρωτήσου μήπως είσαι και ρατσιστής. Οι υποθέσεις που κάνεις για την μαμά μου, την αδελφή μου κι εμένα και οι ερωτήσεις που μου κάνεις αυτό αποδεικνύουν.

Γιατί εγώ μπορεί να γουστάρω γαμπρό και η αδελφή μου νύφη. Αλλά βέβαια, o προοδευτισμός και η αγανάκτησή σου ερεθίζονται μόνον στους Αλβανούς, στους Τούρκους και στις μομφές κατά των μεγαλοεργολάβων και των παπαγάλων.

Φιλελεύθερος είμαι. Απλά αυτά που γράφεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Οι περισσότεροι Έλληνες είναι ρατσιστές. Οι περισσότερες μανάδες θα ξινίσουν αν η κοπέλα του γιόκα τους είναι Αλβανίδα ή το αγόρι της κόρης τους είναι Τούρκος, όχι γιατί μπορεί να είναι φτωχή/φτωχός αλλά λόγω της καταγωγής της/του. Και ας έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα. Αυτό είναι ρατσισμός.

Στην δική μου γειτονιά δεν γνωρίζω σχεδόν κανένα που να μην είναι ρατσιστής. Αυτό ίσως να οφείλεται στις ηλικίες που γνωρίζω γιατί για τις νεότερες γενιές τα παιδιά που είναι από την Αλβανία δεν είναι κάτι το ξένο, μεγάλωσαν μαζί τους, στον “δικό τους” κόσμο, σε αυτόν που μεγάλωσε η νεότερη γενιά, δεν είναι τόσο ξένοι όσο είναι στον “δικό μου” της δικής μου γενιάς, δεν είναι κάτι νέο η παρουσία ατόμων με άλλη καταγωγή, για αυτά τα παιδιά είναι σαν να υπήρχε “από πάντα”, είναι κάτι το φυσιολογικό.

Ας αφήσουμε την δική μου γειτονιά όμως.... πριν χρόνια ήμουν με μια κοπέλα, από μια άλλη μακρινή γειτονιά, που είχε ένα όνομα που ήταν πολύ ελληνικό για Ελληνίδα. 'Ύστερα από καιρό όταν πλέον δεν ήμασταν μαζί ανακάλυψα μέσω του διαδικτύου ότι στο επώνυμο της είχε αλλάξει ένα γράμμα για να φαίνεται πιο ελληνικό και ότι είχε και ένα ξένο όνομα (που μοιάζει να είναι από κάποια χώρα από τους βόρειους γείτονες μας.). Αν το συνδυάσεις με το γεγονός ότι ήξερε λίγα ιταλικά (στην Αλβανία σχεδόν όλοι ξέρουν ιταλικά, παρακολουθούν ιταλικά κανάλια, το ξέρω από δύο συμφοιτητές μου εδώ στην Ιταλία. Είναι Αλβανοί που μεγαλώσανε στην Ελλάδα και σπουδάζουν στην Ιταλία.), ότι το όνομα της ήταν αρχαιοελληνικό όπως ενός φίλου μου Αλβανού από την γειτονιά μου (μάλλον το συνήθιζαν οι πρώτοι μετανάστες), και ότι η πλειοψηφία των ξένων στην χώρα μας είναι από την Αλβανία, υποθέτω ότι δεν είναι από την σλαβική Μακεδονία ή την Βουλγαρία αλλά από την Αλβανία. Γιατί να μου κρύψει το γεγονός ότι έχει ξένη καταγωγή (από την Αλβανία πολύ πιθανόν), γιατί χρησιμοποιεί το ελληνικό όνομα ενώ το πραγματικό της είναι πιο εύηχο ( πριν την γνωρίσω το ελληνικό που έχει δεν μου άρεσε καθόλου. Δεν χρησιμοποιούμε εμείς τέτοια ονόματα. Τώρα το έχω συνδυάσει μαζί της και μου αρέσει.). Γιατί πολύ απλά το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε ήταν εχθρικό ως προς τα άτομα που έχουν αυτή την καταγωγή. Δεν είναι λοιπόν τόσο φιλόξενη η χώρα μας όσο νομίζεις, μάλλον ξενόφοβη είναι.


"στρέφοντας έντεχνα την προσοχή μας στις (πλαστές ή μη) διαμάχες των χουλιγκάνων και των λίγων ανεγκέφαλων ή θερμοκέφαλων."

Υπονοείς ότι υπάρχουν και πλαστές δλδ; Έχεις ένα παράδειγμα; Πως το γνωρίζεις ότη ήταν πλαστή;

Μιλάς για παπαγαλάκια. Ποιοι είναι αυτοί; Ονόματα μπορείς να δώσεις; Παπαγαλίζουν... τα λόγια ποιου; Λες ότι τα παίρνουν... από ποιόν; Πως το γνωρίζεις; Γιατί το κάνει αυτό; Ποιος είναι ο σκοπός του; Πως το γνωρίζεις. Όλη αυτή η συνωμοσία που υπονοείς ότι υπάρχει είναι πραγματική (πως το γνωρίζεις;) ή απλά αερολογείς επειδή αισθάνεσαι να σου προσβάλουν την χώρα σου όταν καταγράφουν κάποια γεγονότα;

απαντω μονο για τον λιμπερταριαν γιατι δεν βλεπω αλλον να συζηταει εδω μεσα...

την οικιακη βοηθο των γονιων μου την λενε Φατμε. Σε ολους τους Ελληνες δηλωνει Φωτεινη και εχιε βαφτισει το παιδι της ορθοδοξο (ενω η ιδια ειναι αθεη). Οποιαδηποτε κοινωνια σπρωχνει τα μελη της να παιζουν τετοιο θεατρο θα επρεπε να ντρεπεται...

"θα θυμηθώ την εποχή που η μάνα μου Ελλάς κουβαλούσε σκλάβους τα παιδιά της στην "φιλόξενη" αυτή χώρα. Τότε που κρατούσαν τους μετανάστες για εξετάσεις στη νήσο Έλλις και τους έστελναν πίσω αν συνέβαινε να είχαν χαλασμένο δόντι."

ο προπαππος μου εφυγε απο την Αιγυπτο καταδιωγμενος, οπως τοσοι αλλοι Ελληνες και η μονη χωρα του κοσμου που τον δεχτηκε με ανοιχτες αγκαλες ηταν η Αμερικη (ουτε καν η Ελλαδα οπου πχ οι Μικρασιατες ακουσαν πολλες απαραδεκτες κουβεντες, οπως "τουρκοσποροι"). Να μην μιλησω για τις γενιες ολοκληρες Ευρωπαιων προσφυγων (προτεσταντων, Εβραιων, κυνηγημενων απο τους κομμουνιστες κτλ κτλ) που βρηκαν χωρο οχι μονο να επιζησουν, αλλα να μεγαλουργησουν.
Μερικες φορες αρχιζω να ευχομαι να ειχε μεινει εκει η οικογενεια μου...

Δημοσίευση σχολίου

artois Image Hosted by ImageShack.us
"artois" - ράτσα ενός κυνηγετικού, χαριτωμένου σκύλου - είναι η συλλογική περσόνα κάποιων ανθρώπων, που συναντήθηκαν στο διαδίκτυο και διαπίστωσαν ότι πάσχουν από την ίδια "ασθένεια": είναι αλλεργικοί στους πάσης φύσεως "δηθενατζήδες". Τέρμα τα ντεμέκ είτε πρόκειται για δήθεν πολιτικούς σωτήρες, δήθεν δημοσιογράφους, δήθεν σκεπτόμενους, δήθεν αριστερούς, δήθεν ανιδιοτελείς, δήθεν σοβαρούς, δήθεν προοδευτικούς... Aπό τις 13.12.2010, νέο μέλος: artois 4, o λαϊκιστής. Aπό 11/11/11 νέος μεταβατικός αρθΡογράφος ο "Αρτουά ο παλιός" - με συγκεκριμένη διάρκεια, μέχρι 12/12/12 που θα "συνοδεύσει" τον μάταιο κόσμο στο τέλος του [επιτέλους!]

. .

Θεματα

  • ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ
  • On AIDS
  • ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ και ΜΝΗΜΗΣ
  • TO MIKΡΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΟΒSERVER
  • ΤA ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ
  • ΤΣΙΓΑΡΑ ΤΕΛΟΣ!

    . .

    Aλλα

  • ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑ ΜΕΣΩ ΨΕΥΔΟΪΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΣΑΣ ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ
  • ΠΑΡΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
  • O ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ
  • H MAΡΙΑΝΝΑ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ
  • H AΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΝΤΙΒΑΝΙ
  • ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΙΛΟΤΙΜΟ
  • ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ
  • ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΦΥΛΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ
  • . .

    o artois o 4oς προτεινει (boo to alternative douchebags!)

  • MΠPAΦ : Mikeius vs. Alt-Bags (part 1)
  • MΠPAΦ : Mikeius vs. Alt-Bags (part 2)
  • MΠPAΦ : Mikeius vs. Alt-Bags (part 3)
  • LINKS:

    EKΔΟΤΙΚΑ ΝΕΑ: Απο 1ης Μαρτιου, η νεα υπερπολυτελης εκδοση της "Αυτομπλογκο- γραφιας μου". Δερματοδετη με 5 υπεροχα αυθεντικα σβαροφσκι στη θεση των ομικρον. ......... κλικ εδω για περισσότερα

    ........Image Hosted by ImageShack.us

    -

    ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΧΡΕΙΟ: _____ MIA ΦΙΛΟΔΟΞΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΟΒSERVER

    Για τις δυσκολες ωρες σας: TA ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ακομα μια φιλοδοξη προσπαθεια του Οbserver

    Powered by Blogger
    and Blogger Templates
    Image and video hosting by TinyPic