« A Ρ Χ Ι Κ Η - Σ Ε Λ Ι Δ Α | O Όμορφος Hank και τα μοναχικά αγόρια » | ΣΑΝΤΕ και ΚΑΡΕΛΙΑ: Ξανθών "αποκατάσταση" - συνέχεια » | Όταν οι ξανθές εμπνέουν ωραίες μουσικές και όχι αν... » | Aυτοί οι "υπέροχοι", αυτάρεσκοι bloggers! » | Λαπούτα: το blogging είναι η ανάγκη μου να εκφραστώ » | ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΟΝΑΣ: ...την εκάστοτε αστική αρλούμπα να... » | Δραματική έκκληση του Observer: "Μπούλη σταμάτα επ... » | H άποψη του Observer για τις αγωγές που τρομοκρατο... » | ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΣΜΟΣ ΜΑΣ... » | Η ώρα της Τατιάνας. "Partois: O artois είναι Yποκρ... » 

Πέμπτη, Οκτωβρίου 26, 2006 

Yπενθυμίζοντας στην Lili: "ΤΕΜΑΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ"

Γράφει η Lili:




Πριν καιρο ειχα πεσει σε ενα μπλογκ το οποιο εκανε outing σε δημοσια προσωπα. Χωρις να θυμαμαι/ξερω ποιος ηταν πισω απο το μπλογκ αυτο(και δεν με ενδιαφερει, το θεμα μου ειναι οι πραξη) δεν μου φαινεται τοσο τρομερο να μυνηθει.
Η ελευθερια μας σταματα εκει που αρχιζει του αλλου και εφοσον δεν μπαινει στον δικο μας κωλο δεν εχουμε κανενα δικαιωμα να σπρωξουμε καποιον στο να παραδεχτει οτι ειναι gay, ακομα κι αν ειναι υποκριτης, ακομα κι αν ψηφιζει ο ιδιος νομους κατα των gay.


Για κάποιους bloggers σαν αυτόν που θυμάται η Lili, η ελευθερία του λόγου είναι έννοια που τεμαχίζεται. Την μπουκιά γράφω-ό,τι-θέλω-ανωνυμως την κρατά για δικό του μεζέ.

Την άλλη, τη δυσκολοχώνευτη διαγράφω-τα-σχόλια-που-δεν-εγκρίνω-γιατί-δεν-με-θαυμάζετε, την προσφέρει με γενναιοδωρία.

Πώς είπατε;
Kαι τα δικά του, δικά του και των άλλων, δικά του πάλι;

A, όχι! Αυτός είναι blogger της """κοινότητας"""!

Ας πέσουμε υπέρ του!
Εμπρός των blogs oι αντρειωμένοι!


Image Hosted by ImageShack.us

Ίτε παίδες

...κι από ΄δω παν κι άλλοι.





Eίναι ενδεικτικό της ιδέας που έχουν για την "ελευθερία του λόγου" η συμφωνία των agitprop, funel, raresteak, Jago, gianna, the_return, roidis;
Ελευθερία του λόγου, στα ...λόγια, κατά την κοινή έκφραση. Και υπογραφή στις μπουρδολογίες αυτών που στην πράξη αποδεικνύουν το αντίθετο;
Mήπως να εκδώσουμε "εναλλακτικό" ερμηνευτικό λεξικό για έλληνες bloggers;



(Tην Ίσις χωρίς Βέλο δεν την παρεξηγώ... τρώει από το ίδιο πιάτο. Διαγράφει όσα σχόλια δεν της αρέσουν. )


Είναι πολλοί που διαγράφουν σχόλια. Kαι ο observer το πράττει. Το ποστ "αφιερώνεται" στους διαγράφοντες bloggers που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους στο όνομα της "ελευθερίας της έκφρασης".

.


---------------------------------------
-ανανέωση,
μετά την ενημέρωση από τον Αnonymous στα σχόλια ότι ο Νονόνς αφαίρεσε από το blog του "Τα μούτρα του Nonce" (ή κάτι τέτοιο), το ποστ με τίτλο "Λαϊκό Δικαστήριο" εις το οποίο "κατηγορούσε" έλληνες πολιτικούς και δημοσιογράφους λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού και πρότεινε, όπως ακριβώς έγραφε: "την ενοχή των κατηγορουμένων και την καταδίκη τους σε ξεφώνισμα"

Μέχρι το επόμενο αφιέρωμα στον πιο αγαπημένο μου θρασύδειλο, ένα κουίζ

Το κουίζ της Πέμπτης:

Η γή κατάπιε το "λαϊκό δικαστήριο" του νονόνς ή το έφαγε η μαρμάγκα;



.

έκλασε μέντες ο Nonse και το έσβυσε το λαικό δικαστήριο.

μπουχαχα

Εσχάτως με τρώει η δουλειά και παρακολουθώ όλο και λιγότερα τα μπλογκοσφαιρικά γενόμενα. Κάτι πήρε το μάτι μου όμως το πρωί για αγωγή "δημόσιου" προσώπου κατά μπλογκερά, σωστά;
Επίσης εάν ερμήνευσα καλά τα υπονοούμενα (που ορθώς τα ερμήνευσα) κατάλαβα και ποιός είναι.
Δεν χρειάζεται να πω τη γνώμη μου επ'αυτού artois, θα διαφωνήσουμε. Με τρομάζει που τα "δημόσια" πρόσωπα ανακάλυψαν την μπλογκόσφαιρα, με τρομάζει η αστραπιαία επιχείρηση "φιμωμα" ,με τρομάζει η θιγμένη "ευθιξία" ορισμένων που δεν ανέχεται τη σάτιρα και το διαφορετικό ούτε καν το διαφορετικό στην γνώμη και που πολλές φορές επωάζει συμφέροντα και σκοπιμότητες.

Oυπς! δίκιο έχεις...

...αλλά είσαι σίγουρη/ος ότι η "φακή" απορρίφθηκε από τον οργανισμό του με την μορφή μέντας;

Και επίσης δεν νομίζω πως υπάρχει κοινότητα έστω και εν μέσω πολλών εισαγωγικών ;)

Παρτουά, στα πρώτα που τρομάζουν όλους μας αναφέρθηκε, σχεδόν, το σύνολο των "ελεύθερα αγωνιζομένων και σκεπτομένων" ελλήνων bloggers. (γελάς, σε βλέπω)

Σ' αυτό που αναφέρθηκε η Lili όμως, κανείς.

Ε, είπα να της κάνω παρέα.
Κακό είναι;

Ποιοί είναι οι "ελεύθεροι αγωνιζόμενοι μπλόγκερς"; Aυτοί που φοράνε στα μπλογκς τους τα
μπανεράκια "dont feed me crap" της μάτζικας;
Πάντως πολύ κακώς που δεν υιοθετήθηκαν τα "παπάρια", οι μπλόγκερς τελικά δεν έχουν γούστο.

Χαχαχαχα γελοίο το θέαμα με το ασπρόμαυρο banneraki και τα νικς από κάτω αραδιασμένα σαν σιωπηλή διαμαρτυρία στης μάτζικας.

Αυτό εννοείς με το """κοινότητα"""; :P

"το θέαμα με το ασπρόμαυρο banneraki και τα νικς από κάτω αραδιασμένα σαν σιωπηλή διαμαρτυρία στης μάτζικας"

H εν λόγω έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται - έστω και σιωπηλά γιατί έχει τους λόγους της, σας διαβεβαιώ.

Όσο για την "κοινότητα" που βάζετε σε εισαγωγικά, παρτουά, συμφωνώ μόνο εν μέρει:

θεωρώ ότι μια κοινότητα φαίνεται στα "δύσκολα" και στην προκειμένη περίπτωση, οι έλληνες μπλόγκερς δείχνουν ότι ΕΙΝΑΙ κοινότητα.

Από κει και πέρα, υπάρχουν πάντα και αυτοί που θέλουν να είναι μέρος αυτής της κοινότητας -την οποία έχουν σνομπάρει στο παρελθόν, όπως ο νονς,
αλλά και αυτοί που δεν νομιμοποιούνται με τίποτα να είναι μέρος της και ούτε αισθάνονται έτσι, όπως εγώ.

(Πάλι) απλά είναι τα πράγματα!
:)

Η Λίλη απλώς "πιάνει" την πραγματικότητα από την άλλη άκρη - κάτι που κάνετε κι εσείς στα ποστς σας συχνότατα και με μεγάλη ευστοχία, οφείλω να ομολογήσω.
Χρειάζονται και αυτοί οι άνθρωποι, λέμε!

ΟΚ ΟΚ αν το πάρουμε εντελώς ας πούμε αριστοτελικά έχεις δίκιο artois.

Αλλά επιτέλους το να σβήνεις σχόλια στον ιστοχώρο σου είναι μία ας πούμε μέτρια καφρίλα ενώ το να στέλνεις την αστυνομία να δέσει κάποιον και μάλιστα επειδή απλά... παρατήρησε (στην ουσία) είναι αφόρητα χοντρή καφρίλα.

Θέλω να πω, κάποιος που βάζει το χέρι στο βάζο με το μέλι ενώ η μαμά του του έχει πει να μην το κάνει έχει δικαίωμα να κρίνει π.χ. έναν γενοκτόνο ή έναν βιαστή. Ε, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι τόσο έντονη η διαφορά κλίμακας ούτε όμως και τόσο ανύπαρκτη ώστε να δικαιολογεί την -ας την πούμε- οργή σου.

Από εκεί και πέρα η πολιτική σε θέματα λογοκρισίας είναι "μας έκανες Χ; πάρε 100Χ" οπότε η αντίδραση των μπλογκεράδων μου φαίνεται σωστή: το τελικό ζητούμενο δε μπορεί παρά να είναι περισσότερη "ενόχληση" ίδιου τύπου με αυτήν που προκάλεσε τη μήνι των "δημοσίων προσώπων". Μια χαρά αντιδρά η μπλογκόσφαιρα και καθόλου γλυκανάλατα και τους παραδέχομαι όλους (ακόμα και τη θείτσα).

Τώρα για τη Λίλη τι να πω, το ένα εκατοστό από τον τωρινό σκεπτικισμό και κυνισμό να επεδείκνυε όταν αντιμετώπιζε π.χ. ισχυρισμού του τύπου "το σταφυλόζουμο θεραπεύει τον καρκίνο" και θα ήταν μια χαρούλα. Αλλά ΟΚ τώρα όσο περίεργο και αν σου φαίνεται έχουμε να κάνουμε με μια σπάνια περίπτωση όπου η Λίλη δεν το βλέπει μαλακισμένα, απλώς λίγο ανορθόδοξα.

Ακριβώς η διαφορά κλίμακος, είναι αυτή που δικαιολογεί την - ας μην την πούμε οργή μου, αλλά - διακωμώδηση του πολεμικού κλίματος, Τζέι.

Κλιμακωτά το βλέπω κι εγώ. Η διαγραφή ανεπιθύμητων σχολίων είναι η μέγιστη εξουσιαστική δυνατότητα που δίνεται στους μπλόγκερς. Είσαι βέβαιος πως δεν θα εξαντλήσουν τις δυνατότητες που θα τους δοθούν όταν ανεβούν την ...κλίμακα;

Αναλογικώς κρίνοντας, λοιπόν, θέλω να πω ότι, και στις δύο περιπτώσεις, οι "καφρίλες" είναι το ίδιο "αφορητα χοντρές".

<κι άλλη θείτσα; μα πόσες θείτσες έχει εδώ μέσα;
:-)

Δημοσίευση σχολίου

artois Image Hosted by ImageShack.us
"artois" - ράτσα ενός κυνηγετικού, χαριτωμένου σκύλου - είναι η συλλογική περσόνα κάποιων ανθρώπων, που συναντήθηκαν στο διαδίκτυο και διαπίστωσαν ότι πάσχουν από την ίδια "ασθένεια": είναι αλλεργικοί στους πάσης φύσεως "δηθενατζήδες". Τέρμα τα ντεμέκ είτε πρόκειται για δήθεν πολιτικούς σωτήρες, δήθεν δημοσιογράφους, δήθεν σκεπτόμενους, δήθεν αριστερούς, δήθεν ανιδιοτελείς, δήθεν σοβαρούς, δήθεν προοδευτικούς... Aπό τις 13.12.2010, νέο μέλος: artois 4, o λαϊκιστής. Aπό 11/11/11 νέος μεταβατικός αρθΡογράφος ο "Αρτουά ο παλιός" - με συγκεκριμένη διάρκεια, μέχρι 12/12/12 που θα "συνοδεύσει" τον μάταιο κόσμο στο τέλος του [επιτέλους!]

. .

Θεματα

  • ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ
  • On AIDS
  • ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ και ΜΝΗΜΗΣ
  • TO MIKΡΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΟΒSERVER
  • ΤA ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ
  • ΤΣΙΓΑΡΑ ΤΕΛΟΣ!

    . .

    Aλλα

  • ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑ ΜΕΣΩ ΨΕΥΔΟΪΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΣΑΣ ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ
  • ΠΑΡΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
  • O ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ
  • H MAΡΙΑΝΝΑ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ
  • H AΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΝΤΙΒΑΝΙ
  • ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΙΛΟΤΙΜΟ
  • ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ
  • ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΦΥΛΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ
  • . .

    o artois o 4oς προτεινει (boo to alternative douchebags!)

  • MΠPAΦ : Mikeius vs. Alt-Bags (part 1)
  • MΠPAΦ : Mikeius vs. Alt-Bags (part 2)
  • MΠPAΦ : Mikeius vs. Alt-Bags (part 3)
  • LINKS:

    EKΔΟΤΙΚΑ ΝΕΑ: Απο 1ης Μαρτιου, η νεα υπερπολυτελης εκδοση της "Αυτομπλογκο- γραφιας μου". Δερματοδετη με 5 υπεροχα αυθεντικα σβαροφσκι στη θεση των ομικρον. ......... κλικ εδω για περισσότερα

    ........Image Hosted by ImageShack.us

    -

    ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΧΡΕΙΟ: _____ MIA ΦΙΛΟΔΟΞΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΟΒSERVER

    Για τις δυσκολες ωρες σας: TA ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ακομα μια φιλοδοξη προσπαθεια του Οbserver

    Powered by Blogger
    and Blogger Templates
    Image and video hosting by TinyPic