« A Ρ Χ Ι Κ Η - Σ Ε Λ Ι Δ Α | Pastiche III – RARESTEAK: Αυτή η βλακεία των ρατσι... » | Η ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ του/της ... » | Στο Σαντιάγκο, στης σφαγής τα χρόνια » | Eις μνήμην: Η σιωπή και οι κραυγές θα είναι το τέλ... » | Online betting: Πού θα πάει ο Πινοσέτ; » | Pastiche ΙI - ΝΕWMANIFESTO: Σας αρέσουν τα παραμύθ... » | Φρουτοφιλοσοφία para principiantes » | Μanifesto, ευχαριστώ που με απάλλαξες από έναν κόπο » | WOULD YOU? » | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ: Εξερευνώ την ερωτική μου σύν... » 

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2006 

Ο.Τ.Ε.: Πωλείται όπως είναι, επιπλωμένος

To post αυτό είναι αντιγραφή από ένα σχόλιο που προσπάθησα να αφήσω στο Calle Drama!.... Λόγω "πόρτας" -comment moderation- το μεταφέρω σε ένα πιο φιλόξενο μπλογκ. Το ίδιο ισχύει και για κάποια άλλα ποστς που έχουμε ανεβάσει κατά το παρελθόν και που ήταν αποτέλεσμα "comment moderation" ή διαγραφής σχολίου.

Angelito, όταν "πωλείται" (διάβαζε: ξεπουλιέται) μια κερδοφόρα επιχείρηση, ψάξε να βρεις σε ποιον την χαρίζουν. Το γιατί, δεν χρειάζεται να το ψάξεις. Τo ξέρουν και οι γάτες μου.

(η χρωματιστή Χαρούλα και ο γκριζόμαυρος Λέλος)


Αναρωτιέμαι πώς μπορεί να εκτιμηθεί όλη αυτή η υποδομή του ΟΤΕ -το ποσόν πρέπει να είναι ασύλληπτο- και με ποιους όρους παραδίδεται ένας τόσο ευαίσθητος τομέας, όπως είναι αυτός των τηλεπικοινωνιών, που έχει άμεση σχέση με την ασφάλεια μιας χώρας.

Όσο για τις εργασιακές σχέσεις, το μοντελάκι που θα φορεθεί είναι "μεσαίωνας style", ό,τι ήδη φοριέται και αλλού. Αλλαγή ωραρίων, αλλαγή ορίων συνταξιοδότησης, άρση μονιμότητας (για περισσότερα ρουσφέτια), ημιαπασχόληση και μία σειρά άλλων αναχρονιστικών μεθόδων.

Και όλα αυτά θα τα βαφτίσουν "ευελιξία και προσαρμογή στις εξελίξεις". Και το κακό είναι πως δεν ευθύνεται μόνον ο δικομματισμός - (δες τις θέσεις του Συνασπισμού για την ανάγκη να επιβληθούν αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Προς το χειρότερο για τους εργαζόμενους, εννοείται.).



.

αν είσαι κατά του ξεπουλήματος του ΟΤΕ απαγορεύεται να μιλάς στο τηλέφωνο

όπως αν είσαι κατά της παγκοσμιοποίησης απαγορεύεται να πληκτρολογείς σε πληκτρολόγια

Δεν έχω τηλέφωνα, με φρυκτωρίες επικοινωνώ.

Και δεν πληκτρολογώ εγώ. Υπαγορεύω στον γραμματέα μου.

Αλλά γμτ... είναι βαρυκόκαλος και δεν αντέχω το βάρος του.

και είναι και στενόχωρη η πολυθρόνα μου... άστα... δύσκολοι καιροί για "υπαγορεύσεις"

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Kαι βέβαια δεν είναι.

Ψεκάστε, πουλήστε, τελειώσατε.

Αυτό λέω.

Εννοώ ότι η "κερδοφορία" ενδέχεται να οφείλεται στα θεσμικά προνόμια του ΟΤΕ σαν κρατική επιχείρηση (μεταξύ άλλων μονοπωλιακές πρακτικές στο local loop και δυνατότητα να βάζει χέρι στα ταμεία των εργαζομένων για να καλύψει τα χρέη του, πράγματα που τα πληρώνουμε εμείς με αισχρές και πανάκριβες υπηρεσίες και φόρους), το αντίθετο του "μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας" δεν είναι το "φυσιολογικές συνθήκες εργασίας" αλλά το "ξύσε 4, δούλεψε 1", οι τηλεπικοινωνίες δεν είναι πια rocket science για να χρειάζονται τα λεφτά και το σχεδιασμό του κρατικού τομέα (αντίθετα τις φρενάρει η γραφειοκρατική ακαμψία) και η πικρή αλήθεια είναι ότι εργαζόμενοι, συνδικαλιστές και κυβερνήσεις έχουν κάνει ΤΕΤΟΙΑ κατάχρηση και κακοδιαχείριση του οργανισμού που σε ένα δίκαιο κόσμο μπορεί να μη γινόταν ιδιωτικοποίηση αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ όλοι αυτοί θα έπρεπε να απολυθούν, να πληρώσουν τεράστια πρόστιμα και να καίγονται στην Κόλαση για 1.000.000 χρόνια.

Προσωπικά, στο βαθμό που ο ΟΤΕ είναι δική μου περιουσία (σαν πολίτης που είμαι κι εγώ), όχι τον πουλάω, όχι τον χαρίζω, αλλά πληρώνω πολύ ευχαρίστως όσο-όσο τον οποιονδήποτε με μοναδική προϋπόθεση να του γαμήσει τη μάνα μόλις τον πάρει.

επίσης να σου θυμίσω πως οι υπηρεσίες του ΟΤΕ που έχουν ήδη δοθεί σε ιδιώτες (όπως τα 11880 κλπ κλπ) εκεί που πλήρωνες παλιότερα μία μονάδα για να μάθεις ένα τηλέφωνο

τώρα πληρώνεις 0,45 το πρώτο λεπτό και μετά χρονοχρέωση

οκ μπορεί οι τιμές του ΟΤΕ να είναι ακριβές ως έχουν

αλλά περίμενε να τον δώσουν σε ιδιώτες και μετά θα σου πω εγώ για τιμές

(για τη δουλειά των άλλων δεν μπορώ να εκφέρω έτσι αβασάνιστα γνώμη ... δεν ξέρω πόσο κάθονται και πόσο πληρώνονται ...)

με λίγα λόγια παίρνουν ό,τι έχει απομείνει από τον ΟΤΕ τον ξεπουλάνε όσο όσο σε ιδιώτες που μετά θα ξαναπουλήσουν σε σένα τις ίδιες υπηρεσίες πιο ακριβά

voila ...

Να σου θυμίσω όμως κι εγώ ότι όλες οι άλλες χώρες που έχουν ιδιωτικές τηλεπικοινωνίες έχουν:
α) Πολύ καλύτερες υπηρεσίες
β) Πολύ φθηνότερες υπηρεσίες
γ) Πολύ πιο προχωρημένες υπηρεσίες

Εντάξει το 11880 κάνει 0.45+χρονοχρέωση αλλά 1ον δεν είναι και πολύ διαφορετικό από τις 4 μονάδες (και όχι 1, αλλά είναι λογικό να μην το ξέρεις μια και ο ΟΤΕ δε διαφήμιζε ιδιαίτερα την τιμολογιακή του πολιτική) που πλήρωνες παλιά στο 131, 2ον μάθε το από το Ιντερνετ άμα θέλεις. Ποιο Ιντερνετ; Το Ιντερνετ στα 4MBps που σου βάζει η Tellas με κόστος σχεδόν όσο το πάγιο του ΟΤΕ για το απλό τηλέφωνο.

Όσο για το αν κάθονται ή όχι, όποιος δοκίμασε να βάλει DSL το διάστημα Ιούνιος-Αύγουστος ξέρει καλά τι συμβαίνει: ΚΑΘΟΝΤΑΙ.

j95Eκεί ακριβώς που λέει και ο Manifesto παίζεται όλο το παιχνίδι. Ο Ο.Τ.Ε. χαλάει τη σούπα στις ιδιωτικές. Αν φύγει από τη μέση, περίμενε να δεις τιμολόγια.

Αρκεί να θυμηθούμε πόσο στοίχιζε η κινητή τηλεφωνία, πριν μπει στο παιχνίδι ο Ο.Τ.Ε.

Δεν χρειάζεται να έχει πολύ σύνθετη σκέψη για να το καταλάβει κάποιος, αρκεί η μνήμη. Που πάντα και για όλα είναι το χρησιμότερο εργαλείο κρίσης και εξαγωγής συμπερασμάτων.

A, και δεν μιλάμε για άλλες χώρες, για την δική μας εμπειρία μιλάμε.

Αν δεν υπάρχει ο ΟΤΕ η κάθε ΤΕLLAS θα τα βρει μια χαρά με τις άλλες tellas και το θέμα θα καταλήξει όπως με τα σούπερ μάρκετς. Αφού έκλεισαν τα μπακάλικα μας πουλάνε σαπίτες, μεταβάλλουν τις τιμές με ρυθμό πολυβόλου, διαφημίζουν μηχανήματα του 24/ώρου με τιμές κράχτες.

Και βέβαια δεν πληρώνουν για να προσλάβουν υπαλλήλους. Έχεις ζητήσει ΄ποτέ από τα καρφούρ την αρωγή υπαλλήλου; Αν βρεις κανέναν σφύρα μου.

(να σου θυμίσω και το καρτέλ γάλακτος; γιατί δεν έπεσε η τιμή του και τριπλασιάστηκε; Η εμπειρία από την αγορά αυτό δείχνει. Μνήμη j95, just μνήμη)

να θυμηθούμε επίσης πως λειτουργεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού στη χώρα μας και όχι σε άλλες χώρες

θυμάται κανείς τα γιαούρτια ΜΕΒΓΑΛ?

artois μαζί γράφαμε

πάντως το γεγονός πως κάτι λειτουργεί καλά σε άλλες χώρες ΔΕΝ σημαίνει πως θα λειτουργήσει το ίδιο καλά και στη δική μας

είπαμε : εδώ είναι βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε

Επίσης, επειδή εδώ είναι βαλκάνια, πρέπει να ξέρουμε καλά ότι όλες αυτές οι ιδιωτικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών είναι παρασιτικές. Δεν βασίζονται στη δική τους υποδομή, αλλά στην υποδομή του ΟΤΕ που η χρήση της τους δόθηκε με ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ νομοσχέδια.

Όσο δε αφορά στους υπεράριθμους ή ανεπαρκείς υπαλλήλους, j95 αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση και τα προβλήματα θα λυθούν. Ο ΟΤΕ υπόκειται στη νομοθεσία επιχειρήσεων ιδιωτικού δικαίου περί ανωνύμων εταιριών από την αρχή της σύστασής του.

Kαι ας μας εξηγήσει κάποιος από την κυβέρνηση γιατί δεν ζητάει ευθύνες από τους διευθύνοντες, που παρέλαβαν τον οργανισμό με καθαρά κέρδη 500.000.000 ευρώ ετησίως και τον κατήντησαν με μηδενικά κέρδη.

Aναρωτήθηκες μήπως αυτός ήταν ο στόχος τους για το ξεπούλημα του ΟΤΕ;

(Δεν ευθύνονται οι υπάλληλοι γι αυτό. Αυτό το αφήνουν να περνάει σκόπιμα στην κοινωνία για να επιταχύνουν τις εξελίξεις.)

επίσης

γιατί όλες αυτές οι καλές ιδιωτικές εταιρείες μας πουλάνε το πιο ακριβό ιντερνετ στην Ευρώπη?

Δημοσίευση σχολίου

artois Image Hosted by ImageShack.us
"artois" - ράτσα ενός κυνηγετικού, χαριτωμένου σκύλου - είναι η συλλογική περσόνα κάποιων ανθρώπων, που συναντήθηκαν στο διαδίκτυο και διαπίστωσαν ότι πάσχουν από την ίδια "ασθένεια": είναι αλλεργικοί στους πάσης φύσεως "δηθενατζήδες". Τέρμα τα ντεμέκ είτε πρόκειται για δήθεν πολιτικούς σωτήρες, δήθεν δημοσιογράφους, δήθεν σκεπτόμενους, δήθεν αριστερούς, δήθεν ανιδιοτελείς, δήθεν σοβαρούς, δήθεν προοδευτικούς... Aπό τις 13.12.2010, νέο μέλος: artois 4, o λαϊκιστής. Aπό 11/11/11 νέος μεταβατικός αρθΡογράφος ο "Αρτουά ο παλιός" - με συγκεκριμένη διάρκεια, μέχρι 12/12/12 που θα "συνοδεύσει" τον μάταιο κόσμο στο τέλος του [επιτέλους!]

. .

Θεματα

  • ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ
  • On AIDS
  • ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ και ΜΝΗΜΗΣ
  • TO MIKΡΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΟΒSERVER
  • ΤA ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ
  • ΤΣΙΓΑΡΑ ΤΕΛΟΣ!

    . .

    Aλλα

  • ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑ ΜΕΣΩ ΨΕΥΔΟΪΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΣΑΣ ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ
  • ΠΑΡΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
  • O ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ
  • H MAΡΙΑΝΝΑ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ
  • H AΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΝΤΙΒΑΝΙ
  • ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΙΛΟΤΙΜΟ
  • ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ
  • ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΦΥΛΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ
  • . .

    o artois o 4oς προτεινει (boo to alternative douchebags!)

  • MΠPAΦ : Mikeius vs. Alt-Bags (part 1)
  • MΠPAΦ : Mikeius vs. Alt-Bags (part 2)
  • MΠPAΦ : Mikeius vs. Alt-Bags (part 3)
  • LINKS:

    EKΔΟΤΙΚΑ ΝΕΑ: Απο 1ης Μαρτιου, η νεα υπερπολυτελης εκδοση της "Αυτομπλογκο- γραφιας μου". Δερματοδετη με 5 υπεροχα αυθεντικα σβαροφσκι στη θεση των ομικρον. ......... κλικ εδω για περισσότερα

    ........Image Hosted by ImageShack.us

    -

    ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΧΡΕΙΟ: _____ MIA ΦΙΛΟΔΟΞΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΟΒSERVER

    Για τις δυσκολες ωρες σας: TA ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ακομα μια φιλοδοξη προσπαθεια του Οbserver

    Powered by Blogger
    and Blogger Templates
    Image and video hosting by TinyPic