« A Ρ Χ Ι Κ Η - Σ Ε Λ Ι Δ Α | Η ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ του/της ... » | Στο Σαντιάγκο, στης σφαγής τα χρόνια » | Eις μνήμην: Η σιωπή και οι κραυγές θα είναι το τέλ... » | Online betting: Πού θα πάει ο Πινοσέτ; » | Pastiche ΙI - ΝΕWMANIFESTO: Σας αρέσουν τα παραμύθ... » | Φρουτοφιλοσοφία para principiantes » | Μanifesto, ευχαριστώ που με απάλλαξες από έναν κόπο » | WOULD YOU? » | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ: Εξερευνώ την ερωτική μου σύν... » | Γιαλό γιαλό πηγαίναμε και ρίξε στο γυαλί φαρμάκι » 

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2006 

Pastiche III – RARESTEAK: Αυτή η βλακεία των ρατσιστέρος - Φίλιπ Ροθ

Ο Philip Roth, στο βιβλίο του "Κουβέντες του συναφιού - ένας συγγραφέας, οι συνάδελφοί του και η δουλειά τους", γράφει ότι η βλακεία των ανθρώπων προέρχεται από το ότι διαθέτουν απαντήσεις για όλα και πως η σοφία του μυθιστορήματος βρίσκεται στο ότι είναι γεμάτο από ερωτήματα.

Ο ΟBserver προσκάλεσε τον Φίλιπ Ροθ στο μπλογκ του και, αν την αποδεχόταν, σήμερα θα είχε την τιμή να του παραχωρήσει την έδρα για την διδασκαλία του 3ου μαθήματος των σεμιναρίων παστίς που εγκαινίασε την προηγούμενη εβδομάδα.

= = = = = = =

Ph.R: Για να επιτύχετε ένα pastiche de raresteak, δεν έχετε παρά να βάλετε τον εαυτό σας στη θέση ενός βλακός (πολύ βλακός όμως) που όχι μόνον έχει απαντήσεις για όσα τον ερωτούν αλλά νομίζει ότι γνωρίζει και τις απαντήσεις που θα πιθανόν θα έδιναν κάποιοι άλλοι, την ώρα που τους εξηγούσε τι είναι μάνγκο, πεκάν και τσεριμόγια.

Για να εννοήσετε τον βαθμό της απαιτούμενης βλακείας θα σας παραθέσω ένα παράδειγμα, όπως τo αντιγράφω από τον
τον ορυμαγδό μπούρδας, ταξικής προκατάληψης, μικροαστισμού και μικροπρέπειας, όπως πολύ εύστοχα χαρακτήρισε ο ΝewManifesto το βλακώδες αυτό ποστ.

Όλες οι απαντήσεις ή η αποφυγή τους συνοδεύονται με ένα ενδεχόμενο μειδίαμα εκ μέρους της ταμίας του ύφους: "είχατε και στο χωριό σου μάνγκο;"

Πάνω σ’ αυτήν την απάντηση που, ως γνήσιος βλαξ, έχετε δώσει για λογαριασμό τρίτων, φτιάχνετε και το υπόλοιπο σενάριο για να καταλήξετε σε κάτι που θέλετε να πείτε. Το οποίο, ενδεχομένως, αποτελεί μία σωστή παρατήρηση, (το "αδύνατον της επικοινωνίας" ή η "ποινικοποίηση της γνώσης" π.χ.) αλλά, λόγω της απύθμενης βλακείας σας, δεν είστε σε θέση να το σερβίρετε σε κατάλληλη συσκευασία - άλλωστε δεν κατέχετε ούτε κάν την γνώση ενός υπαλλήλου που τυλίγει πακέτα. H ίδια άπατη βλακεία σας, σας κάνει να νομίζετε ότι η γλωσσική σας επάρκεια αρκεί για να αποκρύψει όλα τα απεχθή χαρακτηριστικά σας. Η άγνοιά σας γύρω από τα βασικά μαθήματα έκθεσης ιδεών σας κάνει να αποκαλύπτετε αυτά που ματαίως προσπαθείτε να αποκρύψετε. Και με αυτή την άγνοια - που λόγω βλακείας καταλογίζετε πάντα στους άλλους και ποτέ στον εαυτό σας - βγαίνουν στη φόρα όλα αυτά που σημείωσε ο New Manifesto και ακόμα περισσότερα. Ένας βλαξ που, παρά τα έξοδα σπουδών του, δεν κατάφερε να απαλλαγεί από το εγγενές του αυτό ελάττωμα, θα κατέτασε έναν άλλο τέτοιον όμοιο βλάκα που απαντά ακόμα και σε (φανταστικές) ερωτήσεις τρίτων, προκειμένου να επιχειρηματολογίζει κατά μίας (φανταστικής) συμπεριφοράς, στις "πλειοψηφίες που καταβαραθρώνουν οριστικά τη σημαντικότερη γνώση: τη γνώση της άγνοιας", όπως έγραψε και ο/η raresteak.

Η ίδια άγνοια, ισχύει και για όσους προσλαμβάνουν ως θετικό ένα τέτοιο "ορυμαγδό ταξικής προκατάληψης, μικροαστισμού και μικροπρέπειας". Διότι και ο τρόπος που διαβάζουμε και προσλαμβάνουμε ένα κείμενο πάλι ζήτημα γνώσης είναι. Όταν έχουμε άγνοια, στεκόμαστε στο επιφανειακό της ανάγνωσης και δεν μπορούμε να συλλάβουμε ούτε καν τα κακοκρυμμένα μηνύματα τέτοιων κειμένων.

Aν δεν μπορείτε να μπείτε στην διανοητική κατάσταση και την ψυχολογία ενός βλακός, τότε για να γράψετε ένα παστίς ντε raresteak πρέπει να είστε:

• Ρατσιστής
• Κακοήθης
• Ανάγωγος και τόσο
• συμπλεγματικός, ώστε να αυτοχαρακτηρίζεστε ως "φορέας της γνώσης" και να αναμένετε "να παραμένουν οι άλλοι σιωπηλοί, όση ώρα θα επεξεργάζονται την γνώση" που μόλις τους δώσατε - (αυτό που νομίζετε ότι είναι γνώση).

Να είστε δηλαδή όλα αυτά που συναποτελούν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα "κωλοπαιδίασης", όπως το λέτε εσείς εδώ στην Ελλάδα.

Και οπωσδήποτε θα πρέπει:

• Να προέρχεστε από νεόπλουτη οικογένεια που γνώρισε τα μάνγκος αμέσως μετά τα φραγκόσυκα.

• Να κάνετε 32 linkblogs την ημέρα ώστε να έχετε εξασφαλισμένη ανταπόδοση από αυτούς που τρέχουν καθημερινώς για να ισοσκελίσουν το αλιευτικό τους ισοζύγιο.

• Και να είστε τόσο πολύ «....»* που να μην ξεχωρίζετε ποια γνώση είναι χρήσιμη και ποια άχρηστη, ούτε ποια γνώση είναι απαραίτητη για την επαρκή εκτέλεση των επαγγελματικών σας καθηκόντων.

(* βάλτε την κατάλληλη ελληνική λέξη. Κάπως το λέτε εσείς εδώ γιατί ξεχνάω πώς το λέμε εμείς εκεί)

= = = = = = =

Κύριε Ροθ, σας αφιερώνουμε το τραγούδι που ακούγεται από το blog μας (το Strange Fruit με την Billie Holliday) και αφού δεν σας ευχαριστήσουμε για την τιμή που δεν μας κάνατε να αποδεχθείτε την πρόσκλησή μας, θέλουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων να συμπληρώσουμε κάτι, στα όσα φανταστικά γράψαμε για να διασκεδάσουμε τις άγνοιές μας στα rare steaks και στα strange fruits.

Ο Observer δεν καταδικάζει την άγνοια γύρω από τον τρόπο που μπορούμε να εκθέσουμε μία άπόψη μας, χωρίς να αφήσουμε να διακρίνονται τα πραγματικά μας χαρακτηριστικά και η αγωγή μας. Ούτε και αυτούς που αγνοούν αυτή την άγνοιά τους γιατί εμείς, εδώ στην Ελλάδα, λέμε ότι την βλακεία πολλοί εμίσησαν, τους
βλάκες όμως ουδείς.

Επίσης ούτε την άγνοια γύρω από τους τρόπους ανάγνωσης ενός κειμένου καταδικάζουμε, διότι, επίσης εδώ στην Ελλάδα λέμε ότι τα linkblogs πολλοί εμίσησαν, τους λινκοδότες όμως ουδείς. Το σκέφτεστε τι πανικός θα έπεφτε στο vry pan monitor, αν όλοι μας μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε τις λεπτές αλλά αποκαλυπτικές αποχρώσεις της κάθε "Γραφής";

Τότε σε ποιους θα πουλούσε μούρη ο/η κάθε raresteak;

= = = = = = =


Ph.R: Xμμμ... βλέπω ότι εσείς, εδώ στην Ελλάδα, λέτε πολύ σοφά πράγματα...

Μου φαίνεται ότι θα παρατείνω την παραμονή μου στη χώρα σας. Άλλωστε, όπως λένε, τους Έλληνες πολλοί εμίσησαν, την Ελλάδα ουδείς.

πως τον έκοψες τον roth?

είχε ΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ?

σου έχω πει πως τα καινούρια μου pet hate είναι η δορωθέα μερκούρη και η βουρλιά?

Mη σου πω και ΘΕαΤρΙΚΟΤΗΤΑ!

Αυτή η λέξη μου έχει κολλήσει για τα καλά και όλος ο "έξω" κόσμος με τον οποίο επικοινωνώ με κυττάζει παράξενα.

Ζητάω μάνγκος από τον μανάβη;
-έχει θετικότητα η φλούδα; τον ρωτάω

Πάω για κούρεμα;
-έχει θετικότητα το πιστολάκι; ρωτάω την κομμώτρια.

Άστα... έπαθα ζημιά σου λέω.

(Τι είναι δωροθέα μερκούρη και τι είναι βουρλιά; δώσε λινκς και σώσε - πριν βουρλιστώ)

«η βλακεία είναι μια ρωγμή στο κρανίο και η κακία δεν αργεί να περάσει από εκεί»
..κάποιος το είπε αυτό, αλλά θε θυμάμαι (ως συνήθως, αλτσχάιμερ γαρ) ποιος..

Νομίζω ότι οι ισορροπίες είναι λεπτές και πρόσεχε μη γλιστρήσεις, ε

:-) κάτι δεν "έπιασες" φοβάμαι -ίσως την κουπαστή της σκάλας!

νομίζω πως με ακολουθεί η σκιά μου αλλά φοβάμαι μήπως την πατήσω με τα χέρια μου ...

μα δεν γνωρίζεις την μεγάλη τραγωδό δορωθέα μερκούρη?

"βουρλιά μου τι είναι αυτά που γράφεις?" την ρωτάω

είναι κείμενα γεμάτα ΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ μου απαντάει

νομίζω να σε κάλυψα

Σίγουρα μιλήσατε με τον Philip Roth και όχι με τον David Lee Roth?

Πασχάλ! τι κάνεις καλέ; Σ'έχασα και ήμουν στα πρόθυρα στερητικού.
O D.L.R είναι πολύ μπρουτάλ για τα γούστα μου - μουσικά και άλλα.

NewManifesto, μου αρέσει να λύνω γρίφους και θα επισκεφθώ αυτό που υποψιάζομαι. Αν όμως δεν είναι αυτή η λύση, ελπίζω να μου δώσεις λίγα ΘΕΤΙΚΟΤΕΡΑ στοιχεία παραπάνω.

Rodia said:«η βλακεία είναι μια ρωγμή στο κρανίο και η κακία δεν αργεί να περάσει από εκεί»
..κάποιος το είπε αυτό, αλλά θε θυμάμαι (ως συνήθως, αλτσχάιμερ γαρ) ποιος..


Rodia, δεν έχει καμμία σημασία που δεν θυμάσαι ποιος το είπε.

Σημασία έχει που έπιασες το πραγματικό μήνυμα αυτού του ρατσιστικού, σεξιστικού και στερεοτυπικού ποστ του raresteak. Όντως, για να γράψεις κάτι τέτοιο, πέρα από βλακεία, πρέπει να διαθέτεις και την ανάλογη κακία.

...γι αυτό και άλλαξα το "strange fruit" με ένα τραγούδι που λέει για καποιον κακό και βλάκα.

Με ενέπνευσες.

πάντως η ροδιά χίλια χρόνια θα ζήσει

πάνω που τη μελέταγα ...

Ήταν ενδιαφέρον αυτό που μελέτησες;

Ένιωσες μια ΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ να πλημμυρίζει το είναι σου;

θΕΛΩ ΠΑΣΤΙΣ.
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΠΑΡΕΜΕΛΗΜΕΝΟΣ.

Οσονούπω, πασκάλ.

Άλλωστε εσύ ήσουν ο εμπνευστής των σεμιναρίων.

Ο Οbserver το αναγνωρίζει και θα δώσει στον 1ο κύκλο των σεμιναρίων του τον τίτλο "Πασχάλεια 20006"

Kαι μη νομίζεις ότι το 20006 είναι λάθος. Απλώς είμαι δεκαοκτώ χιλιάδες χρόνια πιο μπροστά από όλους σας.

Εκτός από τον j95.

Από αυτόν προηγούμαι μόνον κατά 17.999 έτη.

Χμμ δηλαδή μόνο και μόνο επειδή κάποια είναι υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται να λέει μαλακίες και να αποτελεί πηγή έμπνευσης για μπαφοφιλοσοφίες;

artois και μανιφέστε σας κρίνω ένοχους P0s1t1v3 D1scr1m1nat10n.

Πάντως το μάνγκο είναι μια μαλακία. Σαν άγουρο μήλο με γεύση ιδρωμένου ροδάκινου.

Kαθόλου δεν αποκλείεται. Αλλά πώς αλλιώς θα τονίσουμε ότι πρόκειται για μπαφοφιλοσοφίες που κάποιοι αφελείς νομίζουν ότι είναι κάτι περισσότερο;

Δεν έχεις ακούσει για την υπερβολή στην τέχνη;

Για το γκροτέσκο έστω;

Πώς αλλιώς θα κάνουμε τους "θεατές" να συλλάβουν το μέγεθος της γελοιότητας του ραρεστεακ;

Σε κρίνω ένοχο άγνοιας θεατρικών όρων.

Και σε καταδικάζω "να παραμείνεις σιωπηλός" και με ανοιχτό το στόμα όση ώρα θα σου εξηγώ τι είναι γκροτέσκο.

Και σε στάση προσοχής, οπωσδήποτε.
Κλαρίνο!

Δημοσίευση σχολίου

artois Image Hosted by ImageShack.us
"artois" - ράτσα ενός κυνηγετικού, χαριτωμένου σκύλου - είναι η συλλογική περσόνα κάποιων ανθρώπων, που συναντήθηκαν στο διαδίκτυο και διαπίστωσαν ότι πάσχουν από την ίδια "ασθένεια": είναι αλλεργικοί στους πάσης φύσεως "δηθενατζήδες". Τέρμα τα ντεμέκ είτε πρόκειται για δήθεν πολιτικούς σωτήρες, δήθεν δημοσιογράφους, δήθεν σκεπτόμενους, δήθεν αριστερούς, δήθεν ανιδιοτελείς, δήθεν σοβαρούς, δήθεν προοδευτικούς... Aπό τις 13.12.2010, νέο μέλος: artois 4, o λαϊκιστής. Aπό 11/11/11 νέος μεταβατικός αρθΡογράφος ο "Αρτουά ο παλιός" - με συγκεκριμένη διάρκεια, μέχρι 12/12/12 που θα "συνοδεύσει" τον μάταιο κόσμο στο τέλος του [επιτέλους!]

. .

Θεματα

  • ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ
  • On AIDS
  • ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ και ΜΝΗΜΗΣ
  • TO MIKΡΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΟΒSERVER
  • ΤA ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ
  • ΤΣΙΓΑΡΑ ΤΕΛΟΣ!

    . .

    Aλλα

  • ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑ ΜΕΣΩ ΨΕΥΔΟΪΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΣΑΣ ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ
  • ΠΑΡΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
  • O ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ
  • H MAΡΙΑΝΝΑ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ
  • H AΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΝΤΙΒΑΝΙ
  • ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΙΛΟΤΙΜΟ
  • ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ
  • ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΦΥΛΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ
  • . .

    o artois o 4oς προτεινει (boo to alternative douchebags!)

  • MΠPAΦ : Mikeius vs. Alt-Bags (part 1)
  • MΠPAΦ : Mikeius vs. Alt-Bags (part 2)
  • MΠPAΦ : Mikeius vs. Alt-Bags (part 3)
  • LINKS:

    EKΔΟΤΙΚΑ ΝΕΑ: Απο 1ης Μαρτιου, η νεα υπερπολυτελης εκδοση της "Αυτομπλογκο- γραφιας μου". Δερματοδετη με 5 υπεροχα αυθεντικα σβαροφσκι στη θεση των ομικρον. ......... κλικ εδω για περισσότερα

    ........Image Hosted by ImageShack.us

    -

    ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΧΡΕΙΟ: _____ MIA ΦΙΛΟΔΟΞΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΟΒSERVER

    Για τις δυσκολες ωρες σας: TA ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ακομα μια φιλοδοξη προσπαθεια του Οbserver

    Powered by Blogger
    and Blogger Templates
    Image and video hosting by TinyPic