« A Ρ Χ Ι Κ Η - Σ Ε Λ Ι Δ Α | Αλβανοί και ομοφυλόφιλοι, οι "εξωτερικοί" και οι "... » | Κenneth Rexroth - Kτηνολογία: EΓΩ (τελευταίο) » | Κenneth Rexroth - Kτηνολογία (η) » | Κenneth Rexroth - Kτηνολογία (ζ) » | Κenneth Rexroth - Kτηνολογία (στ) » | Κenneth Rexroth - Kτηνολογία (ε), Φώκια » | Κenneth Rexroth - Kτηνολογία (δ), Κουνάβι » | Κenneth Rexroth - Kτηνολογία (γ) » | Laibach::Across the universe » | Κenneth Rexroth - Kτηνολογία (β) » 

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2007 

Με αφορμή την "Φανταστική Συνέντευξη" του book attack. Πληκτρολόγιο και "παλιά Remington"

Η άνευ αδείας αναδημοσίευση κειμένων από κάποια blogs στο ένθετο της εφημερίδας "Το Άρθρο" πυροδότησε αρκετές συζητήσεις παρά το ότι ο συντάκτης των σχετικών "αφιερωμάτων" αναφέρει τις πηγές του και δίνει το url.

Είναι πολλοί αυτοί που αντέδρασαν με υπερβάλλοντα ζήλο και τοποθετήθηκαν αρνητικά. Οι υπερευαίσθητοι ως προς τα ""πνευματικά"" δικαιώματα bloggers και κάποιοι άλλοι, επηρμένοι, που γράφουν, στα όρθια ή καθιστοί, σκόρπιες σκέψεις, όνειρα και ονειρώξεις, εκμυστηρεύσεις κομμωτηρίου και ό,τι άλλο τους κατεβαίνει, φαντασιωνόμενοι πως γράφουν λογοτεχνικά αριστουργήματα με τα οποία η εφημερίδα "βγάζει χρήμα" ενώ αυτοί μένουν ...απλήρωτοι (γελάτε ελεύθερα). [
Composition Doll: Ναι, γράφουμε στο ίντερνετ, ναι στην ελεύθερη διακίνηση των γραπτών μας, όχι όμως για να τα κονομάνε άλλοι. Στην τελική ας μας πληρώνουν για να τα κονομάμε εμείς! - gademissa: να μην θησαυρίζουν οι άλλοι σε βάρος του δικού σου πνεύματος.] Ορθώς ομιλούν τα κορίτσια - οι εκδότες και οι δημοσιογράφοι τα κονομάνε και πλουτίζουν με το ...πνεύμα κάποιων "ημιπαράφρονων, ψωνισμένων και χεσμένων μπούληδων", όπως τους χαρακτηρίζει ένας αδέσμευτος παρατηρητής της μπλογκόσφαιρας.

Από τότε που οι υπολογιστές μπήκαν σε κάθε σπίτι και τα μπλογκς ανοίγονται με ταχύτερους ρυθμούς από όσο οι μπαλκονόπορτες από διαρρήκτες, πολλοί άρχισαν να οραματίζονται ότι το πληκτρολόγιο είναι "παλιά Remington" και ότι αυτοί έγιναν αιφνιδίως και ως δια μαγείας συγγραφείς. Κάποιοι, μάλιστα, από όσους αντέδρασαν αναδημοσιεύουν εικόνες και φωτογραφίες χωρίς ποτέ να αναφέρουν την πηγή τους, μεταδίδουν τραγούδια χωρίς να κάνουν τον κόπο να αναφέρουν τους δημιουργούς, αναμασούν αντιγραμμένα κλισέ, βασίζουν τις ""μελέτες"" τους και τα ""άρθρα"" τους σε στοιχεία που αντλούν από βιβλία ή άλλους διαδικτυακούς τόπους και αφήνουν να μένει η εντύπωση ότι είναι γνώσεις που έχουν αποτυπώσει στον σκληρό του εγκεφάλου τους και όχι στο σκληρό του υπολογιστή τους (όλοι για μια φιγούρα ζούμε).

Στον αποχαιρετισμό του "Από το γραφείο", που εθίγη επειδή "έκλεψαν" το κείμενό του, ενώ ο ίδιος ομολογεί με άνεση ότι κλέβει τον εργοδότη του [
gelial: Ο χριστός κι η παναγία, δουλειές δεν έχετε;;;Θα μου πείτε, αφού κι εσύ ρε όργιο από τη δουλειά γράφεις (και θα σας πω, άντε καλά, αφού επιμένετε)], εκτός από τις ύβρεις, τις συμβουλές και τις απειλές για μηνύσεις προς την εφημερίδα και τον δημοσιογράφο [Μαρκησία του Ο.: διάφοροι τυχάρπαστοι - observer: Ω ναι! oι εργαζόμενοι στις εφημερίδες είναι τυχάρπαστοι ενώ οι μπλόγκερς ξεχώρισαν και αναδείχθηκαν με αξιολογικά κριτήρια - Ιφιμέδεια: Άϊ σιχτίρ πιά με τις κωλοφυλλάδες! Αίσχος! - Mogwai ξεφτίλα και αίσχος - A Traba mia mynhsh stoys malakes! Composition Doll Πάντως αν κάποια εφημερίδα, ή οποιοδήποτε έντυπο (που αποσκοπεί στο κέρδος) δημοσιεύσει ο,τιδήποτε δικό μου χωρίς την άδειά μου θα πρέπει να το σκεφτεί καλά.Το "μετά" θα του στοιχίσει πολύ περισσότερο από το κόστος ενός τηλεφωνήματος.], γράφτηκαν διάφορα τέρατα που, αποδεικνύουν την μεγάλη ιδέα που έχουν κάποιοι μπλόγκερς για σημειώσεις που σε παλαιότερες και πιο ψύχραιμες εποχές κάποιοι έγραφαν σε εφηβικά λευκώματα ή σε ραβασάκια [Composition Doll: Την υπογραφή μας πουλάνε, αγαπητέ, όσο λίγο ή πολύ αν αξίζει.] Ναι, πουλάνε την υπογραφή "μαραμένο νυχτολούλουδο", "ευτυχισμένη ντάλια" και "ξέγνοιαστο κολοκυθάκι". Όσο να πεις μια τέτοια υπογραφή πουλάει περισσότερο και από την υπογραφή Πειραϊκή Πατραϊκή στην ούγια.

Τop σχόλιο στο αποχαιρετιστήριο ποστ του "Από το γραφείο" η σουρεάλ πρόταση της
Composition Doll: Ένα έντυπο, λοιπόν, που προσελκύει αναγνώστες/αγοραστές διαφημίζοντας τη δουλειά μας, το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνει θα ήταν να μας ρωτάει, ασχέτως του αν δημοσιεύει εκτενές ή όχι απόσπασμα.

Μην κάνετε τον κόπο να το ξαναδιαβάσετε, σωστή ήταν και η πρώτη σας ανάγνωση. Το έγραψε η ίδια μπλόγκερ που ζητάει "να την πληρώνουν στην τελική". Να την πληρώνουν δηλαδή αυτοί που "διαφημίζουν την δουλειά της". Μάλιστα κυρία μου, ενημερώστε τους μόνον αν θέλετε διαφήμιση σαλόνι, οπισθόφυλλο ή 1/4 της σελίδας και στείλτε τους τον λογαριασμό πόσα ζητάτε για να σας διαφημίσουν. Άντε, γιατί οι διαφημιστές την έχουν δει πολύ στραβά και αντί να πληρώνουν τους διαφημιζόμενους τους τα παίρνουν κι από πάνω. (το σκέφτεστε τι δεδικασμένο θα δημιουργήσει η υλοποίηση της αυτής της πρότασης;)

To παρόν ποστ αποτελεί τον "πρόλογο" για το επόμενο, αφού πιστεύουμε ότι συνδέονται άμεσα. Αναρωτιόμαστε αν η Μαρκησία του Ο. και οι υπόλοιποι αγανακτήσαντες αντιδράσουν και εναντίον των μπλόγκερς που γεμίζουν τις σελίδες τους με ιδέες άλλων και το περνούν ως δική τους ιδέα. Όπως ήταν η "ιδέα" της φανταστικής συνέντευξης που δημοσιεύεται στο Φιλοξενείο.

Μαρκησία του Ο.: ...Ακόμα πιο κρίμα είναι που διάφοροι τυχάρπαστοι που δεν έχουν πως να γεμίσουν τις σελίδες τους, να το κάνουν στις πλάτες αλλονών και να το περνάνε και ως γαμώ τις ιδέες (έλεος δηλαδής).



Ακούτε: Ροσσίνι - La Gazza Ladra (Κλέφτρα Κίσσα)
.

Δες την όλη φάση σαν ένα συλλογικό έργο της μπλογκόσφαιρας με τίτλο "Ο Καραγκιόζης copyright holder" και θα αισθανθείς πολύ καλύτερα.

χαχαχουχα.

Ευεργετικά καταλυτικός όπως πάντα, j95.

Όντως, σήμερα νιώθω καλύτερα.

Τhanks.


b/a, Φρόντισε να ξεκουραστείς για να αναλάβεις τις δυνάμεις που έχασες για να διατυπώσεις την άποψή σου.

4 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ συλλαβές ήταν αυτές!

Ταυτιζομαι απολυτως με τον αδεσμευτο παρατηρητη σου.
Θα ελεγα οτι αναγνωρισα την αδελφη-ψυχη μου.

Ομως στο ιντερνετ πρεπει να ειναι κανεις επιφυλακτικος.

Επιφυλακτικός μέχρι να αρχίσει να αντιδρά ο οργανισμός του και γίνει αναφυλακτικός.

(τον αδέσμευτο παρατηρητή τον γνωρίζω, θέλεις να στον συστήσω; Μη χάσεις τέτοια ευκαιρία! Πόσες φορές μπορεί να πει κανείς στη ζωή του ότι βρήκε την αδελφή-ψυχή;)

Δημοσίευση σχολίου

artois Image Hosted by ImageShack.us
"artois" - ράτσα ενός κυνηγετικού, χαριτωμένου σκύλου - είναι η συλλογική περσόνα κάποιων ανθρώπων, που συναντήθηκαν στο διαδίκτυο και διαπίστωσαν ότι πάσχουν από την ίδια "ασθένεια": είναι αλλεργικοί στους πάσης φύσεως "δηθενατζήδες". Τέρμα τα ντεμέκ είτε πρόκειται για δήθεν πολιτικούς σωτήρες, δήθεν δημοσιογράφους, δήθεν σκεπτόμενους, δήθεν αριστερούς, δήθεν ανιδιοτελείς, δήθεν σοβαρούς, δήθεν προοδευτικούς... Aπό τις 13.12.2010, νέο μέλος: artois 4, o λαϊκιστής. Aπό 11/11/11 νέος μεταβατικός αρθΡογράφος ο "Αρτουά ο παλιός" - με συγκεκριμένη διάρκεια, μέχρι 12/12/12 που θα "συνοδεύσει" τον μάταιο κόσμο στο τέλος του [επιτέλους!]

. .

Θεματα

  • ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ
  • On AIDS
  • ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ και ΜΝΗΜΗΣ
  • TO MIKΡΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΟΒSERVER
  • ΤA ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ
  • ΤΣΙΓΑΡΑ ΤΕΛΟΣ!

    . .

    Aλλα

  • ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑ ΜΕΣΩ ΨΕΥΔΟΪΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΣΑΣ ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ
  • ΠΑΡΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
  • O ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ
  • H MAΡΙΑΝΝΑ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ
  • H AΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΝΤΙΒΑΝΙ
  • ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΙΛΟΤΙΜΟ
  • ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ
  • ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΦΥΛΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ
  • . .

    o artois o 4oς προτεινει (boo to alternative douchebags!)

  • MΠPAΦ : Mikeius vs. Alt-Bags (part 1)
  • MΠPAΦ : Mikeius vs. Alt-Bags (part 2)
  • MΠPAΦ : Mikeius vs. Alt-Bags (part 3)
  • LINKS:

    EKΔΟΤΙΚΑ ΝΕΑ: Απο 1ης Μαρτιου, η νεα υπερπολυτελης εκδοση της "Αυτομπλογκο- γραφιας μου". Δερματοδετη με 5 υπεροχα αυθεντικα σβαροφσκι στη θεση των ομικρον. ......... κλικ εδω για περισσότερα

    ........Image Hosted by ImageShack.us

    -

    ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΧΡΕΙΟ: _____ MIA ΦΙΛΟΔΟΞΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΟΒSERVER

    Για τις δυσκολες ωρες σας: TA ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ακομα μια φιλοδοξη προσπαθεια του Οbserver

    Powered by Blogger
    and Blogger Templates
    Image and video hosting by TinyPic